Degroof Petercam Investment Banking staat op de 2e plaats in Europees klassement voor private plaatsingen

Degroof Petercam Investment Banking staat op de 2e plaats in Europees klassement voor private plaatsingen

Degroof Petercam is erkend door Private Placement Monitor (PPM) in zijn klassement voor de Europese private plaatsingsmarkt in 2019. Degroof Petercam Investment Banking staat op de tweede plaats in Europa en de Benelux en op de derde plaats in Frankrijk. Met 17 deals in Europa, voor een totale waarde van 629 miljoen euro, consolideert Degroof Petercam Investment Banking haar positie als referentiespeler op de Europese private plaatsingsmarkt.

François Wohrer, Group Head of Degroof Petercam Investment Banking: "Onze plaats in de top van het klassement bevestigt onze leiderspositie en illustreert de relevantie van ons model, dat een dynamische pan-Europese expertise in het opzetten en structureren van deals combineert met een sterke distributiecapaciteit bij Europese institutionele investeerders. Wij zijn de uitgelezen partner voor het structureren en uitvoeren van transacties tussen 15 miljoen en 1,5 miljard euro voor bedrijven, variërend van KMO's tot grote ondernemingen".

Het klassement wordt elk jaar uitgevoerd door PPM -  een gespecialiseerd onderzoeksbureau dat zich concentreert op het verstrekken van informatie over de kapitaalmarkten -  en is gebaseerd op het aantal uitgevoerde transacties.

Story image

Over Degroof Petercam Investment Banking

Degroof Petercam Investment Banking biedt aan bedrijven een volledig gamma diensten in corporate finance (fusies en overnames, kapitaalmarkttransacties en adviesverlening) en in financiële markten (aandelenonderzoek, trading en derivaten) aan. Het team van 130 professionals is gevestigd in Brussel, Parijs, Lyon, Luxemburg, Barcelona en Amsterdam en staat ten dienste van institutionele investeerders, bedrijven en ondernemers.

 

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België