Degroof Petercam vernieuwt met succes haar digitale infrastructuur via een partnerschap met Proximus en zijn filiaal Telindus Luxembourg

Brussel - Luxemburg, 30 maart 2021 - Om haar IT-infrastructuur in België en Luxemburg te vernieuwen, heeft Degroof Petercam haar krachten gebundeld met Proximus via Telindus, het merk dat zich richt op de professionele markt van Proximus Luxembourg. Deze IT-infrastructuur vormt de basis van haar digitale transformatieprogramma.

Dankzij een vruchtbare samenwerking tussen de teams aan beide kanten van de grens heeft de groep haar IT diepgaand omgevormd, waarbij de kwaliteit van de dienstverlening op peil bleef.

Eind 2019 startte de financiële groep Degroof Petercam haar ambitieuze digitale transformatie: adoptie van de cloud, evolutie van de applicatiebasis, beheer van gegevens en beveiliging.

Dit vereiste echter een modernisering van haar IT-infrastructuur, waarmee de weg werd geëffend voor een schaalbare en duurzame digitale omgeving.

Deze operatie, die exact twaalf maanden heeft geduurd, verliep volledig transparant voor de teams in België en Luxemburg, waardoor  zij verder konden focussen  op de kernactiviteiten en gedurende de hele periode een optimale dienstverlening konden waarborgen. 

De nieuwe infrastructuur, die voldoet aan de hoogste normen inzake beveiliging en stabiliteit, vormt de basis voor de digitale transformatie van de groep. 

Dankzij Telindus/Proximus beschikt Degroof Petercam nu over een stabiele, ultramoderne infrastructuur en de nieuwste cloudinnovaties, terwijl het voor het dagelijkse beheer van haar IT-landschap 24/7 kan rekenen op supportteams. De overschakeling van de oude, energieverslindende servers naar ultramoderne, milieuvriendelijke externe servers stelt Degroof Petercam bovendien in staat om haar impact op het milieu te beperken. 

Yvan Pirenne, Group CIO Degroof Petercam: 'Ik ben trots op wat we samen met Proximus hebben verwezenlijkt. We delen dezelfde waarden: samenwerking, innovatie en uitmuntendheid ten dienste van de cliënt. Meer dan een klant-leverancierrelatie, zijn we een echt partnerschap aangegaan. Gedurende dit hele proces konden we rekenen op de niet-aflatende inzet van de Proximus-teams, met wie we de meerdere honderden servers en applicaties naar datacenters in Luxemburg hebben overgezet. Zelfs de gezondheidscrisis heeft de inzet van de teams voor dit project niet kunnen doen wankelen', vervolgt hij.

Anne-Sophie Lotgering, Chief Enterprise Market Officer, Proximus: 'We zijn vereerd met het vertrouwen dat Degroof Petercam in ons stelt. Net als zij willen we digitale technologie en innovatie centraal stellen in de strategie van de onderneming, ten dienste van haar activiteiten en haar klanten. Dit project draait om veel meer dan IT alleen. Met dit project hebben onze teams ook op menselijk vlak een gezamenlijk parcours afgelegd.'

Gérard Hoffmann, CEO van Proximus Luxembourg, besluit: 'Ondanks de huidige crisis was de samenwerking tussen de Belgische en de Luxemburgse teams voorbeeldig en succesvol. We zijn er trots op dat we de groep Degroof Petercam, die al 150 jaar een referentie is, de nodige fundamenten kunnen leveren voor haar digitale transformatieprogramma en zo mee kunnen groeien.'

Degroof Petercam rolls out a brand new digital infrastructure in partnership with Proximus and its subsidiary Telindus Luxembourg.pdf

PDF - 739 Kb

Degroof Petercam renouvelle son infrastructure digitale avec succès en partenariat avec Proximus et sa filiale Telindus Luxembourg.pdf

PDF - 833 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Neem contact op met