DPAM blijft sterk groeien en de netto-instromen bereiken een recordniveau

DPAM (Degroof Petercam Asset Management) maakt zijn resultaten voor de eerste negen maanden van 2019 bekend

 

  • De activa onder beheer van DPAM stijgen met 5,5 miljard euro (of meer dan 17%) tijdens de eerste negen maanden van 2019
  • De nieuwe netto cashinstromen van meer dan 1,3 miljard euro zijn goed voor meer dan 23% van de stijging dit jaar
  • Stijgingen in verschillende landen en beleggingsstrategieën
  • De activa onder beheer in duurzame strategieën namen toe van 4 miljard euro tot 6,6 miljard euro
     

Tijdens de eerste drie kwartalen van 2019 zijn DPAM’s totale activa onder beheer toegenomen met 5,5 miljard euro, of meer dan 17%. Meer dan 1,3 miljard euro -of ruim 23%- van de toename (van 31,8 miljard euro per eind december 2018 naar 37,3 miljard euro per 30 september 2019) is afkomstig van nieuwe netto instromen.

Het sterke jaar 2018 werd gekenmerkt door nieuwe netto instromen van meer dan 900 miljoen euro en een verdere internationale expansie, waarbij 50% van de fondsen en mandaten in het buitenland werd verkoch. DPAM zet zijn sterke groei nu verder. In de eerste negen maanden van 2019 zijn de activa onder beheer met meer dan 17% toegenomen.

Die groei is te danken aan zowel positieve markteffecten, als aan de positieve nieuwe netto instromen afkomstig van institutionele cliënten, die goed zijn voor meer dan 1,3 miljard euro.  De netto instromen werden gerealiseerd in verschillende landen, wat het succes van de internationale expansie van DPAM in de verf zet. Zowel de Vastrentende als Aandelenstrategieën tekenden bijzonder sterke beleggingsresultaten op.

In vergelijking met de brede Europese fondsenindustrie ziet DPAM ook aanzienlijke instromen in zijn verschillende Aandelenstrategieën (zowel Europees als Wereldwijd).  Daarnaast zijn de strategieën die de meeste instromen hebben aangetrokken binnen de Vastrentende Beleggingen Global Unconstrained, High Yield en Emerging Market Debt in lokale munt.

Duurzame strategieën zijn een van de belangrijkste groeidrivers. Ze vertegenwoordigen meer dan 6,6 miljard aan activa onder beheer, belegd in verschillende activaklassen en thema's.  De toename van de activa onder beheer bij de duurzame strategieën (+1.6 milard euro sinds eind 2018), sluit aan bij het duurzame engagement dat DPAM heeft genomen. Het maakt immers deel uit van het DNA van het bedrijf en zijn 18 jaar ervaring in dit domein.  DPAM’s inspanningen om zijn ESG-processen te versterken en zijn expertise in de verf te zetten werden beloond op de ALFI Global Distribution Conference in Luxemburg. DPAM ontving hier de “Distribution Achievement Award” in de categorie “Fastest riser for distinction in ESG/SRI”.

Bovendien kan DPAM met trots aankondigen dat het deel uitmaakt van de top 10 duurzame Europese asset managers (Bron H&K Responsible Investment Brand Index 2019), omdat het verantwoorde beleggingsbenaderingen in zijn merk heeft kunnen incorporeren. 

Hugo Lasat, CEO van DPAM, is opgetogen met de bovengemiddelde groei van het belegde vermogen van DPAM. “Het is het resultaat van een sterke positionering, die de drie pijlers van DPAM weerspiegelt, namelijk “Active - Sustainable - Research”.  De jaren van investeringen in buy-side research ter ondersteuning van ons actief beheer, en de 18 jaar ervaring in duurzame beleggingen, werden door onze institutionele cliënten op prijs gesteld. We blijven verder bouwen op onze langjarige relaties met onze bestaande partners, en merken dat het aantal nieuwe cliënten in de lift zit. Dit verklaart onze sterke groei. We gaan ervan uit dat duurzaam en verantwoord beleggen een blijvende, structurele trend is. We zijn verheugd dat de huidige attitude op dit vlak mee aan het veranderen is.  Deze overtuiging stimuleert ons om verder te blijven investeren in hulpmiddelen en onderzoek. Onze staat van dienst bewijst dat een combinatie van duurzaamheid en actief financieel beheer op lange termijn aanzienlijke meerwaarde creërt door de klant een “dubbele alfa” te verlenen.   We zullen ons engagement in duurzaamheid derhalve handhaven en voortzetten.” 

In dit kader is DPAM sinds 2011 een overtuigde ondertekenaar van de UN-Principles for Responsible Investment (PRI).  In 2019 en voor het derde opeenvolgende jaar ontving DPAM's deskundigheid op het gebied van duurzaamheid de hoogste rating (A +) van de UN-PRI. Bovendien is DPAM een fervente voorstander van de Task Force on Climate Disclosure (TCFD)-aanbevelingen en het Climate Action 100+.

 

----

DPAM (Degroof Petercam Asset Management) is an independent active asset management firm and manages investment funds as well as discretionary mandates on behalf of institutional clients, for a total amount of € 37.3 Bn, as of September 2019. DPAM is a sustainable investor, pioneer and innovative in responsible and sustainable investing. The firm integrates ESG across asset classes and themes and it is also an active owner. DPAM has a strong focus on research with a proprietary in-house fundamental and quantitative analyst team, supporting the firm's asset management activities.  

DPAM - DPAM blijft sterk groeien en de netto-instromen bereiken een reco....pdf

PDF - 662 Kb

Bob De Leersnyder

External Communication Manager, Degroof Petercam

Alexandra Niehe

Head of corporate communications, Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact