Economen Bank Degroof Petercam publiceren nieuw boek: ‘20 essentiële vragen over de financieel-economische toestand van vandaag’

In hun meest recente boek beantwoorden de economen van Bank Degroof Petercam 20 actuele vragen op een manier die de lezer zal helpen om de actuele complexe financieel-economische situatie beter te begrijpen. Het boek is gratis te downloaden via The Blog.

Bruno Colmant, Hans Bevers Michiel Verstrepen, Thomas Van Rompuy en Alexandre Gauthy gaan dieper in op onder andere volgende vragen: Zorgen robots er voor dat jobs verdwijnen? Zal de eurozone in haar huidige vorm overleven? Zal de rente altijd zo laag blijven? Wat is staatsschuld? Hoe staat de wereldeconomie er anno 2017 voor? Wat is de impact van de centrale bank op mijn beleggingen? Wat zijn de gevolgen van een vergrijzende samenleving? Is een basisinkomen in België een goed idee?

Elke zes maanden verschijnt een boek waarin de economen van Bank Degroof Petercam actuele economische vraagstukken aankaarten. Eerder verschenen in deze reeks ‘Tijd nemen voor diepgang’ en ‘De digitale economie: droom of nachtmerrie?’. ​

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact