Economen Bank Degroof Petercam publiceren nieuw boek: ‘20 essentiële vragen over de financieel-economische toestand van vandaag’

In hun meest recente boek beantwoorden de economen van Bank Degroof Petercam 20 actuele vragen op een manier die de lezer zal helpen om de actuele complexe financieel-economische situatie beter te begrijpen. Het boek is gratis te downloaden via The Blog.

Bruno Colmant, Hans Bevers Michiel Verstrepen, Thomas Van Rompuy en Alexandre Gauthy gaan dieper in op onder andere volgende vragen: Zorgen robots er voor dat jobs verdwijnen? Zal de eurozone in haar huidige vorm overleven? Zal de rente altijd zo laag blijven? Wat is staatsschuld? Hoe staat de wereldeconomie er anno 2017 voor? Wat is de impact van de centrale bank op mijn beleggingen? Wat zijn de gevolgen van een vergrijzende samenleving? Is een basisinkomen in België een goed idee?

Elke zes maanden verschijnt een boek waarin de economen van Bank Degroof Petercam actuele economische vraagstukken aankaarten. Eerder verschenen in deze reeks ‘Tijd nemen voor diepgang’ en ‘De digitale economie: droom of nachtmerrie?’. ​

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België