Evolutie in het directiecomité van Degroof Petercam

Jan Longeval, lid van het directiecomité en bestuurder van Bank Degroof Petercam en co-CEO van het institutioneel vermogensbeheer zal eind november zijn functies binnen de bank neerleggen.

Zijn managementfuncties binnen het institutioneel vermogensbeheer worden overgenomen door Hugo Lasat, co-CEO van het institutioneel vermogensbeheer en voorzitter van het directiecomité van Degroof Petercam AM (Degroof Petercam Asset Management).

Philippe Masset, CEO Degroof Petercam: “In naam van de raad van bestuur, het directiecomité en alle medewerkers van Degroof Petercam wens ik Jan Longeval van harte te danken voor zijn jarenlange inzet en talrijke verwezenlijkingen. Hij heeft onze institutionele franchise uitgebouwd tot een speler met wereldklasse. Dankzij zijn deskundige leiding, laat Jan Longeval een solide ploeg experten achter met een leidinggevende positie op de markt, en die verder de toekomst vol vertrouwen tegemoet ziet onder leiding van Hugo Lasat. ”

Jan Longeval: “De fusie van het institutioneel vermogensbeheer is met succes afgerond. Onze teams en beleggingsprocessen zijn succesvol geïntegreerd. De fondsen behalen solide rendementen en winnen de ene prijs na de andere. We beheren een recordniveau aan activa en we hebben een marktaandeel van meer dan 40% in het segment van de Belgische bedrijfspensioenfondsen. Ik had al aangegeven bij de fusie dat een Co-CEO model weliswaar bepaalde voordelen had in de integratiefase, maar dat dit wat mij betreft geen model voor de lange termijn zou zijn. Voor mij was het essentieel dat ik mijn teams niet in de steek zou laten, maar nu alles voorspoedig verloopt, is de tijd gekomen om uit dit model te stappen. Ik ben de Bank zeer erkentelijk voor al de kansen die ze mij geboden heeft en heb alle vertrouwen in het verdere succes van het institutioneel vermogensbeheer van Degroof Petercam. ”

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België