Extel Awards: Degroof Petercam uitgeroepen tot beste fondsenbeheerder in België

Degroof Petercam werd bij de Extel Awards uitgeroepen tot ‘Best Fund Manager’ in België.

60,5% van de stemmen, uitgebracht door 31 vermogensbeheerders en 141 Belgische professionals, ging naar de in Brussel gevestigde fondsenbeheerder.

Hugo Lasat en Jan Longeval, co-CEO's Institutional Asset Management : “We zijn er eerst en vooral trots op dat we door de industrie erkend worden voor onze expertise in onderzoek en asset management. In de top 5 van beste analysten/managers vinden we 4 medewerkers van Degroof Petercam. We zijn er van overtuigd dat dit succes het gevolg is van passie, expertise en langetermijnvisie, ondersteund door onze onafhankelijkheid.

Met onze in-house teams van 17 buy-side equity en krediet analisten en 3 macro-analisten hebben we één van de grootste in-house onderzoeksteams van alle in Brussel gevestigde fondsenbeheerders. Dankzij de inzet van onze ervaren research analisten, portofolio en fondsenmanagers genieten onze cliënten in deze volatiele markten, die te vaak worden gedomineerd door kortetermijndenken, van een duurzame toegevoegde waarde.”

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België