Luxemburgse fusie voor Degroof en Petercam

Banque Degroof Petercam Luxembourg is een feit. 
De fusie van de twee fondshuizen wordt op deze vrijdag 1 april van kracht.
De fusie van de twee moedermaatschappijen was al op 1 oktober 2015 achter de rug, en nu is de laatste stap gezet in de oprichting van het nieuwe Banque Degroof Petercam in Luxemburg.

Iedereen onder één dak
Voor de oprichting van Banque Degroof Luxembourg moeten we terug naar 1987, toen vier medewerkers zich vestigden op de Place d’Armes nummer 1. Nu maandag 4 april zullen alle 329 medewerkers van de voormalige teams van Degroof en Petercam, samenkomen onder hetzelfde dak, op nummer 12 van de rue Eugène Ruppert in de wijk Cloche d’Or, waar Banque Degroof Luxembourg sinds 2003 is gevestigd. 

De Luxemburgse dochteronderneming van Petercam, opgericht in 1985, specialiseerde zich aanvankelijk in vermogensbeheer voor particuliere cliënten. In het begin van deze eeuw heeft de groep het beheer van zijn obligatiefondsen overgebracht naar Luxemburg, en in 2014 richtte de groep zijn eigen vennootschap voor institutioneel beheer op: Petercam Institutional Asset Management (Luxemburg) SA. De 36 medewerkers van Petercam Luxembourg, gevestigd op het adres 1 A rue Pierre d'Aspelt in Luxemburg-stad, maken de overstap naar de kantoren van het voormalige Banque Degroof Luxembourg. 

Het 30-jarige bestaan van Banque Degroof Luxembourg en het 145-jarige bestaan van de Groep worden nu door het nieuwe Degroof Petercam Luxembourg met gepaste trots en ambitie gevierd. De fusie sluit goed aan bij de strategische ontwikkeling van de groep, en de Luxemburgse entiteit speelt daarbij een essentiële rol. 

Philippe Masset, CEO van Degroof Petercam:
 "Wij zijn verheugd dat wij onze activiteiten en onze aanwezigheid dankzij de combinatie van onze teams kunnen versterken. Wij zullen niet noodzakelijk een nieuwe weg inslaan, maar veeleer de huidige koers aanhouden en wij zijn overtuigd van de duurzaamheid van ons onafhankelijkheidsmodel. 

Voor de nieuwe entiteit Degroof Petercam Luxembourg is fondsbeheer een kernactiviteit. Wij willen voor deze activiteit op twee manieren groei nastreven: in eerste instantie willen wij deze activiteit ten volle uitbouwen ten opzichte van alle interne activiteiten in de vandaag gefuseerde groep. Tegelijkertijd streven wij eveneens naar een voortgezette strategie van externe groei, niet alleen bij onze lokale cliënten, maar ook in andere Europese landen."


In de private bank worden de activiteiten verder ontwikkeld door voor bepaalde types diensten hubs te organiseren die profiteren van de stabiliteit van het land en het lokale zakenklimaat.

Wat de zakenbank betreft, hebben wij al enkele mooie successen op ons conto mogen schrijven. Wij zijn echter geenszins van plan om te stoppen zolang wij duidelijk op de goede weg zijn. Het land telt een enorm aantal familiebedrijven en de toegevoegde waarde die de bank kan bieden in de vorm van onafhankelijk advies zal dit type cliënten zeker kunnen bekoren. 


Een digitale toekomst
De Groep werkt momenteel aan een veelomvattend digitaliseringsplan, maar behoudt tegelijkertijd het model van de onafhankelijke bank met hoge toegevoegde waarde in specifieke vakgebieden op basis van de relatie met de cliënt. Het is een duurzaam model dat vandaag moet rekening houden met een omgeving in volle verandering. 

Drie maanden geleden is de Groep gestart met een project dat over verschillende jaren zal worden gespreid en een aanzienlijke investering vertegenwoordigt. Het spreekt vanzelf dat al deze nieuwe hulpmiddelen geen vervanging zullen vormen voor het model van de hechte relatie met de cliënt en dat menselijk contact centraal blijft staan in de relatie met en de dienstverlening aan cliënten.

Nieuwe naam
In de komende dagen krijgt het gebouw aan de rue Eugène Ruppert nummer 12 de nieuwe kleuren van de bank Degroof Petercam S.A.

 

Alexandra Niehe

Head of corporate communications

Thomas Van Rompuy

Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact