Private plaatsing voor een bedrag van EUR 11,3 miljoen van nieuwe Xior aandelen

Degroof Petercam corporate finance rondt plaatsing nieuwe aandelen af

Bank Degroof Petercam heeft als Joint bookrunner een private plaatsing van nieuwe aandelen van Xior - Belgische GVV (Gereglementeerde vastgoedvennootschap) gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België en Nederland - succesvol afgerond.

Op 11 oktober 2016 verwierf Xior een studentenpand bestaande uit 122 units gelegen in het centrum van Breda. Deze acquisitie werd gerealiseerd door een inbreng in natura en de uitgifte van 339.678 nieuwe aandelen Xior voor ca. EUR 10,6 miljoen. De uitgifteprijs bedroeg EUR 31,30 per aandeel, na onthechting van het pro rata temporis gedeelte van het vooropgestelde dividend voor het boekjaar 2016 tot aan de uitgiftedatum.

De 339.678 aandelen werden, na schorsing van de koers van het aandeel, geplaatst bij een brede basis van Belgische en internationale investeerders aan de prijs van EUR 32,77 per aandeel. Dit houdt een discount in van 0% ten opzichte van de slotkoers van 10 oktober 2016, gecorrigeerd voor de onthechting van coupon 1. Na de herneming van de koers sloot het aandeel Xior 2,5% hoger op het einde van de beursdag.

Deze transactie volgt op de succesvolle beursintroductie voor een totaal bedrag van EUR 88 miljoen in december 2015.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact