Private plaatsing voor een bedrag van EUR 11,3 miljoen van nieuwe Xior aandelen

Degroof Petercam corporate finance rondt plaatsing nieuwe aandelen af

Bank Degroof Petercam heeft als Joint bookrunner een private plaatsing van nieuwe aandelen van Xior - Belgische GVV (Gereglementeerde vastgoedvennootschap) gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België en Nederland - succesvol afgerond.

Op 11 oktober 2016 verwierf Xior een studentenpand bestaande uit 122 units gelegen in het centrum van Breda. Deze acquisitie werd gerealiseerd door een inbreng in natura en de uitgifte van 339.678 nieuwe aandelen Xior voor ca. EUR 10,6 miljoen. De uitgifteprijs bedroeg EUR 31,30 per aandeel, na onthechting van het pro rata temporis gedeelte van het vooropgestelde dividend voor het boekjaar 2016 tot aan de uitgiftedatum.

De 339.678 aandelen werden, na schorsing van de koers van het aandeel, geplaatst bij een brede basis van Belgische en internationale investeerders aan de prijs van EUR 32,77 per aandeel. Dit houdt een discount in van 0% ten opzichte van de slotkoers van 10 oktober 2016, gecorrigeerd voor de onthechting van coupon 1. Na de herneming van de koers sloot het aandeel Xior 2,5% hoger op het einde van de beursdag.

Deze transactie volgt op de succesvolle beursintroductie voor een totaal bedrag van EUR 88 miljoen in december 2015.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België