Succesvolle private plaatsing van nieuwe aandelen Biocartis voor € 80 miljoen

Een sterk engagement ten aanzien van life science bedrijven

Biocartis kondigde op 28 november om 16u30 zijn intentie aan tot de private plaatsing van ongeveer € 60 miljoen nieuwe aandelen met de mogelijkheid dit bedrag op te trekken. Biocartis is een innovatief bedrijf actief in de moleculaire diagnostica. De plaatsing werd op dezelfde dag om 19u30 afgesloten.

De sterke vraag en significante overinschrijving zorgde uiteindelijk dat de plaatsing afklokte op € 80 miljoen aan een prijs van € 12,50, wat een korting op de slotkoers van de vorige handelsdag betekende van 7,6% en van slechts 2,9% op de gemiddelde koers van de laatste maand. De nieuwe aandelen werden geplaatst bij ca. 75 Belgische, Europese en Amerikaanse institutionele beleggers.

Degroof Petercam begeleidde Biocartis eerder reeds succesvol naar de beurs (april 2015) en in een eerste private plaatsing (november 2016), en ondersteunde Biocartis ook in deze transactie.

Degroof Petercam is wederom verheugd met het succes van deze transactie, die ook nu weer haar sterk engagement ten aanzien van life sciences bedrijven illustreert.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact