Andbank España neemt Degroof Petercam Spain over

Andbank España neemt Degroof Petercam Spain over

Madrid, Spanje – [•] juni 2020 - Andbank España S.A.U. ("Andbank España") en Bank Degroof Petercam NV ("Degroof Petercam") hebben een overeenkomst ondertekend voor de overname van de aandelen van Bank Degroof Petercam Spain S.A. Via die transactie verwerft Andbank España alle aandelen van Bank Degroof Petercam Spain S.A., dat voor 100% een dochteronderneming is van Degroof Petercam.

Bank Degroof Petercam Spain S.A., met kantoren in Madrid, Barcelona, Valencia en Bilbao, stelt momenteel 59 mensen te werk en legt zich hoofdzakelijk toe op de domeinen Private Banking en Wealth Management. Degroof Petercam is actief in Spanje sinds het in 2000 PrivatBank, het huidige Bank Degroof Petercam Spain S.A., overnam.

Andbank España is met een beheerd vermogen van 10,6 miljard euro één van de belangrijkste spelers in de Spaanse private bankingsector. De bank beschikt over een netwerk van 19 private banking centra, 129 bankiers en 105 financiële agenten en heeft 60 lopende contracten met beleggingsinstellingen. Met deze deal versterkt de bank haar marktpositie met een volume van €12 miljard aan activa onder beheer.  

 

Bruno Colmant, CEO van Degroof Petercam: "We evalueren voortdurend onze activiteiten  en zijn tot de conclusie gekomen dat deze strategische beslissing voor alle betrokken partijen een goede zaak is. De kritische massa van onze Spaanse dochteronderneming was ontoereikend voor haar toekomstige uitbouw. Door de krachten te bundelen met Andbank España komt daar verandering in. Ik heb er alle vertrouwen in dat Degroof Petercam Spain in goede handen is en een mooie toekomst tegemoet gaat. Ik wil nogmaals het voltallige team van onze Spaanse dochteronderneming bedanken en ze veel succes toewensen nu ze onder de vleugels van Andbank komen."

Volgens Carlos Aso, CEO van Andbank España, "bevestigt de overeenkomst de vooraanstaande positie van Andbank in een context van schaalvergroting in de private bankingsector. De kennis en ervaring waarover het uitstekende team van professionals op het vlak van vermogensbeheer beschikt, zullen bijdragen tot de versteviging van die positie". 

De institutionele vermogensbeheeractiviteiten van het Spaanse bijkantoor  van Degroof Petercam Asset Management NV, gevestigd in Madrid, maken geen deel uit van de transactie en blijven in hun huidige vorm voortbestaan.

De overeenkomst is onderworpen aan diverse voorwaarden, onder meer de goedkeuring door de toezichthouders. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Voor dit akkoord traden Arcano Partners en Degroof Petercam Investment Banking op als gezamenlijke financiële adviseurs van Degroof Petercam en Clifford Chance als juridisch adviseur. Andbank werd geadviseerd door EY en Pinsent Masons.

 

 

Over Andbank España

Andbank España is gespecialiseerd in private banking en vermogensbeheerdiensten. Met €10,6 miljard onder beheer beschikt de bank over een netwerk van bankiers en specialisten met een ruime ervaring in vermogensadvies en -beheer.

Een van de belangrijkste pijlers van Andbank España is haar MVO-activiteit die focust op de ondersteuning van verschillende initiatieven voor een betere samenleving. Andbank España werkt samen met verschillende organisaties zoals Cris Contra el Cancer, Fero (Stichting voor Oncologisch Onderzoek) en het Pediatric Cancer Center in Sant Joan de Déu. Het doel daarvan is een bijdrage leveren aan en fondsen werven voor de strijd tegen kanker. Andbank Wealth Management is ook ondertekenaar van de principes voor verantwoord beleggen (PRI) van de Verenigde Naties.

Contacteer ons
Arnaud Denis External Communication, Degroof Petercam
Arnaud Denis External Communication, Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België