Bank Degroof Petercam lanceert nieuwe Family Office onder leiding van Thomas Peperstraete

Bank Degroof Petercam wil haar ambities kracht bijzetten als toonaangevende private bank via een versterking van haar ‘Family office’ activiteiten.

Aan het hoofd van het departement staat Thomas Peperstraete die samen met een multi-disciplinair team ervaren experten deze activiteit verder zal ontwikkelen. 

De uitbreiding van dit departement zet de objectieven van de bank extra kracht bij om cliënten met een belangrijk en gesofisticeerd patrimonium een allesomvattende dienstverlening aan te bieden. Deze dienstverlening kan de huidige cliënten van Bank Degroof Petercam aanspreken, maar richt zich ook naar nieuwe cliënten en ondernemers die gebaat zijn bij dit type van hoogst gepersonaliseerde financiële ondersteuning.

Cliënten vragen steeds vaker meer gediversifieerd advies

“Deze vraag komt voort vanuit de vaststelling dat de vermogensstructuur van vermogende cliënten alsmaar complexer, meer gediversifieerd en internationaler wordt. Deze dienstverlening vormt een natuurlijke aanvulling op private banking diensten en heeft veelal betrekking op het gehele vermogen van zeer vermogende cliënten en op al hun behoeftes”, aldus Thomas Peperstraete.

De Family Office heeft als doelstelling gesofisticeerd advies te verlenen op de totaliteit van het vermogen (klassieke portefeuilles, private equity, art banking, vastgoed, verzekeringen, filantropie) en in alle disciplines (asset allocatie, cash management, betalingen, successie, fiscaliteit, boekhouding, administratie, familieaangelegenheden). Dit gebeurt daarbij in alle onafhankelijkheid (selectie en aanstelling asset managers,  kost-, rendement en risico-analyse, consolidatie en rapportering) van de private banking ploeg. Het accent van het family office departement  ligt meer op de coördinatie, planning en opvolging van het vermogen eerder dan louter het beheer hiervan.

De family office dienstverlening is op maat van de cliënt,  is objectief en in functie van de ambities die de cliënt zelf voorop stelt. Zo kan een lange termijn aanpak verzekerd worden. Dit kan gaan van de ontwikkeling van een investeringsstrategie op maat tot en met fiscaal-, boekhoudkundig- en verzekeringsadvies overheen verschillende generaties. Met gaat uit van het investeringsprofiel dat in samenspraak met de desbetreffende persoon opgemaakt wordt (wat zijn de doelstellingen, wat wenst men te bereiken op welke leeftijd, hoe is het ideale scenario voor de toekomstige generaties). Vervolgens wordt nagegaan hoe men de vooropgestelde persoonlijke ambities kan verwezenlijken door specifieke investeringstechnieken toe te passen zoals  o.a. Goals Based Investment en Impact Investment. 

Thomas Peperstraete staat in voor de uitbouw van deze activiteit. Deze zal in eerste instantie aangeboden worden in België en Luxemburg. Voorheen was hij CEO van The Royal Properties Group  en vennoot bij het advocatenkantoor CMS DeBacker, met specialisatie in internationale M&A transacties en herstructureringen.

“Wij zijn verheugd Thomas Peperstraete te mogen verwelkomen aan het hoofd van de Family Office. Zijn ervaring en expertise zullen enorm  kunnen bijdragen aan de verdere uitbouw van deze activiteit. Via de Family Office willen wij nog meer gediversifieerd, persoonlijk en financieel advies op maat mogelijk maken voor cliënten”, aldus Xavier Van Campenhout, Deputy CEO van Bank Degroof Petercam.

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam België

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam België
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België