Degroof Petercam rondt verkoop Spaanse dochteronderneming af

Degroof Petercam rondt verkoop Spaanse dochteronderneming af

Andbank España S.A.U. ("Andbank España") en Bank Degroof Petercam SA ("Degroof Petercam") hebben de eerder aangekondigde transactie met betrekking tot de overname van Bank Degroof Petercam Spain S.A.U., een volledige dochteronderneming van Degroof Petercam, door Andbank España afgerond.

De institutionele vermogensbeheeractiviteiten van het Spaanse bijkantoor  van Degroof Petercam Asset Management NV, gevestigd in Madrid, maken geen deel uit van de transactie en blijven in hun huidige vorm voortbestaan.

25 02 2021 Andbank completes acquisition of Degroof Petercam Spain.pdf 391 KB

Over Andbank España

Andbank España is gespecialiseerd in private banking en vermogensbeheerdiensten. Met €13,065 miljard onder beheer beschikt de bank over een netwerk van bankiers en specialisten met een ruime ervaring in vermogensadvies en -beheer.Een van de belangrijkste pijlers van Andbank España is haar MVO-activiteit die focust op de ondersteuning van verschillende initiatieven voor een betere samenleving. Andbank España werkt samen met verschillende organisaties zoals Cris Contra el Cancer, Fero (Stichting voor Oncologisch Onderzoek) en het Pediatric Cancer Center in Sant Joan de Déu. Het doel daarvan is een bijdrage leveren aan en fondsen werven voor de strijd tegen kanker. Andbank Wealth Management is ook ondertekenaar van de principes voor verantwoord beleggen (PRI) van de Verenigde Naties.

 

 

Arnaud Denis External Communication, Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België