BEL 20 en Degroof Petercam: dubbele viering van jubilea

30 jaar geleden werd de BEL 20 opgericht. Deze verjaardag valt samen met de 150-ste verjaardag van Degroof Petercam. Het verhaal van Degroof Petercam, dat teruggaat tot 1871, is nauw verbonden met de Beurs van Brussel.

Wijlen Baron Jean Peterbroeck - stichtend vennoot van Petercam en voormalig voorzitter van de Beurs van Brussel - lag aan de basis van de lancering van de vlaggenschipindex van de Beurs van Brussel. In 1989 stond Jean Peterbroeck eveneens aan de spits van het technologische verhandelingssysteem (CATS - Computer Aided Trade System) dat de beurs invoerde en continue aandelenkoersen mogelijk maakte. Vandaag blijft Degroof Petercam een belangrijke rol spelen in het Belgische financiële ecosysteem dankzij haar eigen dealing desks en marktzaal en de unieke combinatie van haar vier metiers: Private Banking, Institutional Asset Management, Investment Banking en Asset Services.

Bruno Colmant, CEO Degroof Petercam, en voormalig voorzitter van Euronext van 2007 tot 2009: "Ons jubileum is voor ons een moment om met trots terug te blikken op onze geschiedenis, op onze successen en om diegenen te eren die ons voorgingen. De 30ste verjaardag van de BEL 20 benadrukt de ondernemingsgeest die ons vooruit stuwt en de rol die wij in het Belgische financiële en economische landschap spelen. In navolging van Jean Peterbroeck blijven wij een verantwoordelijke vertrouwenspartner voor onze cliënten door vernieuwende ideeën om te zetten in concreet resultaat en hen te laten zien wat de toekomst brengt. Onze onderneming heeft unieke momenten gecreëerd om onze economie en samenleving vooruit te helpen, en dat zullen we blijven doen."

Sinds zijn lancering in maart 1991 heeft de BEL 20 een cruciale rol gespeeld als graadmeter van de Brusselse aandelenmarkt. Drie decennia lang bracht de BEL 20 de hoogte- en dieptepunten van economische ontwikkeling in kaart en volgde het de prestaties van de 20 meest representatieve bedrijven voor de Belgische markt. De BEL 20 werd al snel een van de sterkste merken van Euronext en een algemeen erkend symbool van de Belgische economie.

 

Aanstaande maandag zal de Bell Ceremony van Euronext gevolgd worden door een webinar geanimeerd door Euronext CEO Vincent Van Dessel, UCB's CFO Sandrine Dufour, Degroof Petercam CEO Bruno Colmant en vertegenwoordigers van Elia en Melexis , de twee laatste nieuwkomers in de BEL 20.

U bent van harte welkom om deze gebeurtenissen te volgen via live stream :
March 22nd at 8:55 : Bell Ceremony
March 22ndat 9:30 : Webinar

 

 

 

Arnaud Denis

External Communication, Degroof Petercam

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Neem contact op met