Bruno Colmant vervoegt de toekomstige Groep Degroof Petercam

Bruno Colmant zal het directiecomité van de groep vervoegen

Bruno Colmant zal het directiecomité van de groep vervoegen die zal ontstaan uit de fusie tussen Bank Degroof en Petercam, onder voorbehoud van de goedkeuring door de toezichthouders. Hij wordt benoemd tot Head of Macro Research van Bank Degroof Petercam en zal eveneens een aantal specifieke opdrachten vervullen als Group Economic Advisor.

Bruno Colmant is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen en handelsingenieur aan de Solvay Business School Economics & Management (ULB). Hij is lid van de Académie Royale de Belgique. Hij heeft een Master of Sciences van Purdue University (USA) en een master in de Fiscale wetenschappen (ESSF-ICHEC). Bruno Colmant begon zijn loopbaan bij Arthur Andersen, Dewaay en Sofina. Hij was gedelegeerd bestuurder bij ING (1996-2006), kabinetschef van de Minister van Financiën (2006-2007), voorzitter van de Beurs van Brussel, lid van het Management Committee van NYSE Euronext en voorzitter en gedelegeerd bestuurder van Euronext Brussels (2007-2009) en Deputy CEO bij AGEAS (2009-2011). Sinds 2011 is hij academisch adviseur van AGEAS en partner van het adviesbureau Roland Berger.
Daarnaast is hij lid van de Centrale raad voor het Bedrijfsleven, en docent Financial Management aan de Vlerick Management School, de UCL en aan de Solvay Business School Economics & Management (ULB).

Alexandra Niehe

Head of corporate communications

Thomas Van Rompuy

Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact