Bruno Houdmont benoemd als nieuwe CEO van Banque Degroof Petercam Luxembourg

Frank Wagener wordt lid van de Raad als onafhankelijk bestuurder​

Dinsdag 6 december 2016 — Bruno Houdmont is benoemd tot CEO van Banque Degroof Petercam Luxembourg, onder voorbehoud van de goedkeuring van de toezichthouders en van de algemene aandeelhoudersvergadering. Hij zal deze rol opnemen vanaf 6 december en vervangt Philippe Masset die deze functie ad-interim vervulde.

Bruno Houdmont (°1960) heeft meer dan 30 jaar gewerkt voor ING Group. Hij heeft een ruime internationale expertise opgebouwd in Europa en Azië en heeft daarbij uitgebreide management ervaring opgedaan. De voorbije zeven jaar was Bruno Houdmont Country Manager en CEO van het ING in Zwitserland. Hiervoor bekleedde hij senior posities voor ING Group in China, Frankrijk, Hong Kong en Singapore. Bruno Houdmont studeerde af als licentiaat in de rechten aan de Université Catholique de Louvain en behaalde een licentie Europees recht aan de Universiteit van Gent.

“Graag verwelkomen wij Bruno als CEO van ons filiaal in Luxemburg. Met zijn kennis van onze verschillende activiteiten en zijn ervaring in het managen van regionale entiteiten van internationale groepen zal hij ons helpen om onze diensten verder uit te bouwen voor onze cliënten in het Groothertogdom Luxemburg, een markt die een strategisch onderdeel vormt van onze groeistrategie”, aldus Philippe Masset, CEO van Bank Degroof Petercam.

Banque Degroof Petercam Luxembourg heeft Frank Wagener benoemd als onafhankelijke bestuurder, onder voorbehoud van de goedkeuring van de toezichthouders en van de Algemene Vergadering. Frank Wagener (°1952) is een Harvard Business School alumnus (AMP) en heeft uitvoerige bankierservaring in Luxemburg opgedaan. Zo was hij meer dan 30 jaar actief bij Banque Internationale à Luxembourg (BIL). Hij bekleedt verscheidene mandaten in bedrijven en verenigingen, zoals de Beurs van Luxemburg, Luxempart, Saint-Paul Luxembourg en Hunter Douglas-Rotterdam.

“Frank Wagener is een gerenommeerde en zeer bedreven bankier. We zijn ervan overtuigd dat zijn kennis en ervaring ons verder kunnen helpen om verder te groeien en onze referentie-status in het Groothertogdom Luxemburg te versterken”, aldus Alain Schockert, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Banque Degroof Petercam Luxembourg.

Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics at Bank Degroof Petercam