Bruno Houdmont benoemd als nieuwe CEO van Banque Degroof Petercam Luxembourg

Frank Wagener wordt lid van de Raad als onafhankelijk bestuurder​

Bruno Houdmont is benoemd tot CEO van Banque Degroof Petercam Luxembourg, onder voorbehoud van de goedkeuring van de toezichthouders en van de algemene aandeelhoudersvergadering. Hij zal deze rol opnemen vanaf 6 december en vervangt Philippe Masset die deze functie ad-interim vervulde.

Bruno Houdmont (°1960) heeft meer dan 30 jaar gewerkt voor ING Group. Hij heeft een ruime internationale expertise opgebouwd in Europa en Azië en heeft daarbij uitgebreide management ervaring opgedaan. De voorbije zeven jaar was Bruno Houdmont Country Manager en CEO van het ING in Zwitserland. Hiervoor bekleedde hij senior posities voor ING Group in China, Frankrijk, Hong Kong en Singapore. Bruno Houdmont studeerde af als licentiaat in de rechten aan de Université Catholique de Louvain en behaalde een licentie Europees recht aan de Universiteit van Gent.

“Graag verwelkomen wij Bruno als CEO van ons filiaal in Luxemburg. Met zijn kennis van onze verschillende activiteiten en zijn ervaring in het managen van regionale entiteiten van internationale groepen zal hij ons helpen om onze diensten verder uit te bouwen voor onze cliënten in het Groothertogdom Luxemburg, een markt die een strategisch onderdeel vormt van onze groeistrategie”, aldus Philippe Masset, CEO van Bank Degroof Petercam.

Banque Degroof Petercam Luxembourg heeft Frank Wagener benoemd als onafhankelijke bestuurder, onder voorbehoud van de goedkeuring van de toezichthouders en van de Algemene Vergadering. Frank Wagener (°1952) is een Harvard Business School alumnus (AMP) en heeft uitvoerige bankierservaring in Luxemburg opgedaan. Zo was hij meer dan 30 jaar actief bij Banque Internationale à Luxembourg (BIL). Hij bekleedt verscheidene mandaten in bedrijven en verenigingen, zoals de Beurs van Luxemburg, Luxempart, Saint-Paul Luxembourg en Hunter Douglas-Rotterdam.

“Frank Wagener is een gerenommeerde en zeer bedreven bankier. We zijn ervan overtuigd dat zijn kennis en ervaring ons verder kunnen helpen om verder te groeien en onze referentie-status in het Groothertogdom Luxemburg te versterken”, aldus Alain Schockert, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Banque Degroof Petercam Luxembourg.

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België