Bruno Houdmont benoemd als nieuwe CEO van Banque Degroof Petercam Luxembourg

Frank Wagener wordt lid van de Raad als onafhankelijk bestuurder​

Bruno Houdmont is benoemd tot CEO van Banque Degroof Petercam Luxembourg, onder voorbehoud van de goedkeuring van de toezichthouders en van de algemene aandeelhoudersvergadering. Hij zal deze rol opnemen vanaf 6 december en vervangt Philippe Masset die deze functie ad-interim vervulde.

Bruno Houdmont (°1960) heeft meer dan 30 jaar gewerkt voor ING Group. Hij heeft een ruime internationale expertise opgebouwd in Europa en Azië en heeft daarbij uitgebreide management ervaring opgedaan. De voorbije zeven jaar was Bruno Houdmont Country Manager en CEO van het ING in Zwitserland. Hiervoor bekleedde hij senior posities voor ING Group in China, Frankrijk, Hong Kong en Singapore. Bruno Houdmont studeerde af als licentiaat in de rechten aan de Université Catholique de Louvain en behaalde een licentie Europees recht aan de Universiteit van Gent.

“Graag verwelkomen wij Bruno als CEO van ons filiaal in Luxemburg. Met zijn kennis van onze verschillende activiteiten en zijn ervaring in het managen van regionale entiteiten van internationale groepen zal hij ons helpen om onze diensten verder uit te bouwen voor onze cliënten in het Groothertogdom Luxemburg, een markt die een strategisch onderdeel vormt van onze groeistrategie”, aldus Philippe Masset, CEO van Bank Degroof Petercam.

Banque Degroof Petercam Luxembourg heeft Frank Wagener benoemd als onafhankelijke bestuurder, onder voorbehoud van de goedkeuring van de toezichthouders en van de Algemene Vergadering. Frank Wagener (°1952) is een Harvard Business School alumnus (AMP) en heeft uitvoerige bankierservaring in Luxemburg opgedaan. Zo was hij meer dan 30 jaar actief bij Banque Internationale à Luxembourg (BIL). Hij bekleedt verscheidene mandaten in bedrijven en verenigingen, zoals de Beurs van Luxemburg, Luxempart, Saint-Paul Luxembourg en Hunter Douglas-Rotterdam.

“Frank Wagener is een gerenommeerde en zeer bedreven bankier. We zijn ervan overtuigd dat zijn kennis en ervaring ons verder kunnen helpen om verder te groeien en onze referentie-status in het Groothertogdom Luxemburg te versterken”, aldus Alain Schockert, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Banque Degroof Petercam Luxembourg.

Alexandra Niehe

Head of corporate communications

Thomas Van Rompuy

Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact