De Pulse Foundation en de Degroof Petercam Foundation bundelen hun krachten en lanceren een innovatief programma voor failliete ondernemers.

Brussel, 1 december 2020 - De Pulse Foundation bundelt de krachten met de Degroof Petercam Foundation om Revival te lanceren, een nieuw programma voor ondernemers die na een faillissement professioneel willen terugveren. Steunend op de expertise van de vereniging 60.000 Rebonds in Frankrijk biedt het Revival-programma gratis ondersteuning op maat van de ondernemers, met als doel hen te helpen de negatieve spiraal en het isolement als gevolg van een faillissement te stoppen en hen in staat te stellen zichzelf opnieuw uit te vinden en een nieuw beroepsactiviteit te starten. Revival gaat van start in Brussel en beoogt om tegen 2021 in het hele land actief te zijn.

Het Revivalteam: van links naar rechts Jacinte Monsieur, Eric Theunis, Xavier Van Ingelgem, Silvia Steisel, Xavier van Campenhout, Emmanuelle Ghislain en Tanguy du Monceau.
Het Revivalteam: van links naar rechts Jacinte Monsieur, Eric Theunis, Xavier Van Ingelgem, Silvia Steisel, Xavier van Campenhout, Emmanuelle Ghislain en Tanguy du Monceau.

 

Aan de zijde van ondernemers

"Bij de aankondiging van de lockdown afgelopen maart was het duidelijk dat onze ondernemers er economisch onder zouden lijden. Als stichting met als missie het ondersteunen van het ondernemerschap in België, konden we niet achterover leunen en niets doen", legt Pulse Foundation co-president Tanguy du Monceau uit.

Na analyse van de behoeften van de ondernemers en de antwoorden die door de actoren in het veld voorzien waren, ​ kwam aan het licht dat er nog een tekort was aan ondersteuning en begeleiding. In de omringende landen, identificeerde Pulse al snel het Franse project 60.000 Rebonds als dé oplossing voor de ontbrekende schakel in België.

Silvia Steisel, managing director van de Degroof Petercam Foundation: "Door ons aan te sluiten bij dit initiatief willen we ondernemers helpen om de gevolgen op te vangen van de economische situatie. Overeenkomstig de waarden van de Degroof Petercam Foundation heeft dit initiatief ook tot doel projecten te steunen die de werkgelegenheid bevorderen".

Een winnende methodologie en partnerships

Concreet wordt de ondernemer, zodra hij of zij aan het programma deelneemt, in een trio gezet met een coach en een peetvader of -moeder, beiden vrijwilligers. De eerste stap heeft tot doel "de ondernemer weer op de been te krijgen" na een faillissement door middel van toegewijde coaching. De tweede stap bestaat uit het definiëren en implementeren van het nieuwe professionele project. Tijdens de coaching wordt ook voorzien dat de ondernemer toegang heeft tot een netwerk van deskundigen en profiteert van uitwisselings- en ontmoetingsmomenten met vakgenoten.

"De menselijke aanpak, het professionalisme en de resultaten van de Franse vereniging hebben ons zeker overtuigd van de relevantie van de voorgestelde oplossing. De resultaten spreken voor zich: meer dan 95% van de deelnemers verlaat het programma met een nieuwe professionele oplossing, hetzij als werknemer, hetzij door de lancering van een nieuwe ondernemersactiviteit", voegt Emmanuelle Ghislain, directeur van de Pulse Foundation, toe. "Bovendien heeft de zeer positieve ontvangst, zowel van het ecosysteem als van de private en publieke financiële partners, onze overtuiging versterkt dat het project een echte maatschappelijke waarde heeft".

De Pulse Foundation en de Degroof Petercam Foundation kunnen ook rekenen op de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, via het kabinet van minister Trachte, belast met Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek. Op het terrein maken partnerships met operatoren zoals Hub.Brussels, Reload Yourself of Réseau Entreprendre het mogelijk dat Revival een aanvulling vormt op de bestaande oplossingen op het Brusselse grondgebied.

Een project in wording

Met zo'n twintig vrijwilligers die klaar staan om het avontuur aan te gaan en de eerste ondernemers die op steun wachten, wil het Revival-programma op 16 december van start gaan met zijn activiteiten. ​ ​

"In deze moeilijke economische tijden en in het licht van ​ het aantal aangekondigde faillissementen willen we er ​ staan voor degenen die onze diensten nodig hebben. We blijven actief op zoek naar peetouders, coaches en experts", aldus Jacinte Monsieur, Projectmanager Revival.

"Voor ondernemers die aarzelen of die zich afvragen of het programma voor hen is, doen we hier een duidelijke oproep: neem contact met ons op", voegt Jacinte toe.

Voor meer informatie over het programma kan men zich inschrijven als ondernemer of vrijwilliger: ​
www.re-vival.be
Jacinte Meneer - jm@pulsefoundation.be


Over de Pulse Foundation

De Pulse Foundation is een initiatief van verschillende grote Belgische families met als missie het ondernemerschap en de ondernemingszin in ons land te ondersteunen. De stichting ondersteunt en begeleidt projecten ter bevordering en ondersteuning van het ondernemerschap in het hele land.

Voor meer informatie
www.pulsefoundation.be
Emmanuelle Ghislain - egh@pulsefoundation.be 0472633969


Over de Degroof Petercam Foundation

Sinds haar oprichting in 2008, selecteert en ondersteunt de Degroof Petercam Foundation innovatieve oplossingen ter bevordering van de werkgelegenheid. Deze oplossingen richten zich zowel op de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden voor de toekomst, op jobcreatie via het ondersteunen van ondernemerschap als op het helpen van mensen met een moeilijke toegang tot de arbeidsmarkt. We geloven in een duurzame en inclusieve samenleving, waarin elk individu de kans krijgt om het beste van zichzelf te geven via een kwalitatieve beroepsactiviteit. 

Since its creation in 2008, the Foundation selects and supports innovative solutions for employment. These solutions can focus on developing skills for the future, contributing to job creation by supporting entrepreneurship and helping those with a more difficult access to jobs. ​ We believe in a sustainable, all-inclusive society in which all people have a chance to thrive through a quality job.

Voor meer informatiewww.degroofpetercam.com/en/social-impact/degroof-petercam-foundation
Silvia Steisel - s.steisel@degroofpetercam.com 02 287 99 31

 

 

 

 

Arnaud Denis

External Communication, Degroof Petercam

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact