Degroof Petercam aanvaardt een minnelijke schikking van de FSMA

Met het oog op een snelle en definitieve afsluiting van  een procedure van de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten), heeft Degroof Petercam  een minnelijke schikking gesloten met de FSMA. Deze voorziet een betaling van een bedrag van 100.000 EUR, alsook een nominatieve bekendmaking op de website van de FSMA.

De  schikking heeft betrekking op een onderzoek naar bepaalde transacties die in 2016 op Euronext Brussels werden uitgevoerd in het kader van de ‘liquidity provider’-activiteit van Degroof Petercam. Deze activiteit bestaat uit het bevorderen van de liquiditeit van de aandelen van beursgenoteerde ondernemingen door te zorgen voor regelmatige noteringen, zowel aan de aan- als de verkoopkant. 

Op het moment van de feiten was de toepassing van de (nieuwe) regelgeving in de praktijk nog niet duidelijk en bestonden er nog geen erkende praktijken in de markt. In die optiek is Degroof Petercam van mening dat zij niet opzettelijk verzuimd heeft aan haar wettelijke verplichtingen. Daarenboven hebben deze transacties slechts tot een zeer marginale winst  geleid voor Degroof Petercam.

Degroof Petercam verleende verder haar volledige medewerking aan het onderzoek van de FSMA en nam onmiddellijk de nodige maatregelen om mogelijke inbreuken te voorkomen bij de uitoefening van haar activiteit als liquidity provider. Degroof Petercam zal niet verder ingaan op de details van de schikking of de inhoud van het onderzoek.

Arnaud Denis

External Communication, Degroof Petercam

Alexandra Niehe

Head of corporate communications, Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact