Degroof Petercam adviseert Brachot-Hermant bij zijn overname van de Beltrami groep

Degroof Petercam begeleidt Brachot-Hermant, een internationale producent en groothandelaar in natuursteen, keramiek en composiet, bij zijn overname van de Beltrami Groep, een internationale groothandel in natuursteen met vestigingen in België (Harelbeke en Brugge), UK en Frankrijk.  

Zowel Beltrami als Brachot-Hermant zijn voor 100% familiebedrijven. Beide zijn actief in de ontginning, import, productie en distributie van natuursteen tegels en platen. Brachot-Hermant werd gesticht in 1901 en is volledig in handen van de familie Van Overberghe. Beltrami werd opgericht door de familie Callewier in 1986. Deze laatste stapt nu uit het kapitaal en draagt alle aandelen over naar Brachot-Hermant. Met de overdracht van de Beltrami Groep, kan Brachot-Hermant inzetten op een volledig verticaal geïntegreerde onderneming, goed voor een geconsolideerde jaaromzet van 140 mio Eur en 550 medewerkers.  

De overdracht belooft een sterkere marktpositie en schaalvergroting voor zowel Beltrami en Stoneasy als voor Brachot. Dit bewijst dat de continuïteit en consolidatie in de natuursteen- en bouwsector voortduurt.  

Het corporate finance team van Degroof Petercam heeft Brachot-Hermant bijgestaan in het structureren, onderhandelen en uitvoeren van de transactie. Het is hierbij de derde keer dat Degroof Petercam de Brachot groep adviseert bij het realiseren van een overnametransactie, na de begeleiding van twee eerdere overnames in 2013.

Bob De Leersnyder

External Communication Manager

Bank Degroof Petercam