Degroof Petercam adviseert de aandeelhouders van DesleeClama in de verkoop aan Bekaert Textiles

Bekaert Textiles heeft de controle over DesleeClama verworven. Na de goedkeuring van de Mededingingsautoriteiten zal de nieuwe groep actief zijn onder de naam BekaertDeslee.

Degroof Petercam Corporate Finance trad op als financieel adviseur van de familiale aandeelhouders van DesleeClama. Deze rol omvatte het leiden van de onderhandelingen met de koper en het beheren en sturen van het due diligence proces.


DesleeClama is een derde generatie Belgische familiale onderneming actief in de productie van textiel voor matrassen. Met hoofdkwartier in Zonnebeke, telt de groep wereldwijd 10 fabrieken en meer dan 1.100 werknemers.


De deal tussen DesleeClama en Bekaert Textiles maakt deel uit van de groei strategieën van beide groepen en biedt een antwoord op de grote marktopportuniteiten, aangewakkerd door het wereldwijde toegenomen bewustzijn over slaapkwaliteit en de versnelling en innovatie van de wereldwijde matrassenmarkt.


De nieuwe groep zal de grootste producent van textiel voor matrassen vormen.

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België