Degroof Petercam adviseert de aandeelhouders van DesleeClama in de verkoop aan Bekaert Textiles

Bekaert Textiles heeft de controle over DesleeClama verworven. Na de goedkeuring van de Mededingingsautoriteiten zal de nieuwe groep actief zijn onder de naam BekaertDeslee.

Degroof Petercam Corporate Finance trad op als financieel adviseur van de familiale aandeelhouders van DesleeClama. Deze rol omvatte het leiden van de onderhandelingen met de koper en het beheren en sturen van het due diligence proces.


DesleeClama is een derde generatie Belgische familiale onderneming actief in de productie van textiel voor matrassen. Met hoofdkwartier in Zonnebeke, telt de groep wereldwijd 10 fabrieken en meer dan 1.100 werknemers.


De deal tussen DesleeClama en Bekaert Textiles maakt deel uit van de groei strategieën van beide groepen en biedt een antwoord op de grote marktopportuniteiten, aangewakkerd door het wereldwijde toegenomen bewustzijn over slaapkwaliteit en de versnelling en innovatie van de wereldwijde matrassenmarkt.


De nieuwe groep zal de grootste producent van textiel voor matrassen vormen.

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België