Degroof Petercam Corporate Finance adviseert BMT Group bij de succesvolle overname van VCST en bij de integratie van VCST in de divisie IGW

Na een investeringsperiode van 6 jaar, werd VCST, een wereldspeler op het vlak van toelevering van precisietandwielen en andere bedrijfskritische onderdelen voor motoren, versnellingsbakken en remsystemen van personenauto’s en commerciële voertuigen met een omzet van €169m in 2015, te koop aangeboden door haar aandeelhouders - Gimv, NIBC en management - aan de hand van een beperkt veiling proces.

Degroof Petercam Corporate Finance identificeerde VCST als een synergierijke acquisitie opportuniteit voor BMT. De acquisitie van VCST vult IG Watteeuw’s (IGW) bestaande gediversifieerde klantenbestand aan en versterkt de activiteiten in Europa, China, Mexico en de Verenigde Staten. VCST en IGW zullen tezamen een omzet van nagenoeg €300m genereren en 2.750 medewerkers in dienst hebben.

Degroof Petercam Corporate Finance werd aangesteld door BMT als financieel adviseur, om hen bij te staan bij het biedproces, het coördineren van het due diligence proces, de waardering, financiering, onderhandelingen en structuratie van de transactie

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België