Degroof Petercam draagt bij aan succesvolle private plaatsing voor Care Property Invest

Private plaatsing van 30,2 miljoen euro succesvol afgerond

Op 15 maart 2017 kondigde Care Property Invest, een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap die zich op zorgvastgoed toelegt, de lancering aan van een private plaatsing via een versnelde book building. Doel van de operatie was de verkoop van 1.570.000 aandelen uitgegeven na een inbreng in natura. Het aanbod werd nog diezelfde dag succesvol afgesloten met een totale opbrengst van 30,2 miljoen euro.

Degroof Petercam slaagde erin grote interesse te wekken bij long only fondsen en gespecialiseerde beleggers. De grote vraag leidde tot een overintekening tegen een prijs van 19,25 euro per aandeel, wat neerkomt op een korting van 7,1% in vergelijking tot de slotkoers voor de lancering.

Degroof Petercam is uitermate verheugd over de erg succesvolle transactie. De Bank trad op als Joint Global Coordinator en Joint Bookrunner ineen syndicaat met een andere Belgische retailbank.

Over Care Property Invest

Care Property Invest is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap die zich toelegt op zorgvastgoed. Care Property Invest helpt ondernemers uit de zorgsector hun vastgoedproject te verwezenlijken door vastgoed aan te bieden dat volledig op de behoeften van de eindgebruiker is afgestemd. De vennootschap zet haar expertise en knowhow in voor de realisatie van zorgvastgoed en residentiële voorzieningen die bestemd zijn voor ouderen en personen met een beperking. En die bovendien aantrekkelijk, kwalitatief hoogstaand en betaalbaar zijn. 

Over Degroof Petercam Corporate Finance

Degroof Petercam Corporate Finance, 100% dochter van Bank Degroof Petercam, biedt een volledig gamma van onafhankelijke financiële adviesdiensten. Het team van 70 professionals, gevestigd in Brussel, Parijs, Lyon en Barcelona, bekleedt een leidende positie op de Belgische en Franse markt. 

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Media relations, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Media relations, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België