Degroof Petercam draagt bij aan succesvolle private plaatsing voor Care Property Invest

Private plaatsing van 30,2 miljoen euro succesvol afgerond

Op 15 maart 2017 kondigde Care Property Invest, een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap die zich op zorgvastgoed toelegt, de lancering aan van een private plaatsing via een versnelde book building. Doel van de operatie was de verkoop van 1.570.000 aandelen uitgegeven na een inbreng in natura. Het aanbod werd nog diezelfde dag succesvol afgesloten met een totale opbrengst van 30,2 miljoen euro.

Degroof Petercam slaagde erin grote interesse te wekken bij long only fondsen en gespecialiseerde beleggers. De grote vraag leidde tot een overintekening tegen een prijs van 19,25 euro per aandeel, wat neerkomt op een korting van 7,1% in vergelijking tot de slotkoers voor de lancering.

Degroof Petercam is uitermate verheugd over de erg succesvolle transactie. De Bank trad op als Joint Global Coordinator en Joint Bookrunner ineen syndicaat met een andere Belgische retailbank.

Over Care Property Invest

Care Property Invest is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap die zich toelegt op zorgvastgoed. Care Property Invest helpt ondernemers uit de zorgsector hun vastgoedproject te verwezenlijken door vastgoed aan te bieden dat volledig op de behoeften van de eindgebruiker is afgestemd. De vennootschap zet haar expertise en knowhow in voor de realisatie van zorgvastgoed en residentiële voorzieningen die bestemd zijn voor ouderen en personen met een beperking. En die bovendien aantrekkelijk, kwalitatief hoogstaand en betaalbaar zijn. 

Over Degroof Petercam Corporate Finance

Degroof Petercam Corporate Finance, 100% dochter van Bank Degroof Petercam, biedt een volledig gamma van onafhankelijke financiële adviesdiensten. Het team van 70 professionals, gevestigd in Brussel, Parijs, Lyon en Barcelona, bekleedt een leidende positie op de Belgische en Franse markt. 

Alexandra Niehe

Head of corporate communications

Thomas Van Rompuy

Media relations, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact