Degroof Petercam en Kumulus Partners: gemeenschappelijke verklaring

Degroof Petercam zet sterk in op haar Investment Banking activiteit die zich toespitst op eigenaars van familiebedrijven in Europa, voornamelijk in België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. Onder de leiding van François Wohrer, sinds kort aan het hoofd van Investment Banking, wordt de verdere integratie van het internationale platform doorgevoerd, met als doel de sterkte van de 150 gespecialiseerde medewerkers in 7 Europese landen (waarvan 60 Corporate Finance experten), volledig te benutten.

Henk Vivile, Head of Belgium M&A, heeft besloten om samen met Johan Verstraeten, Bart Collier, Ruben Goeman en Ken Kerckhofs een nieuwe uitdaging aan te gaan buiten de groep. Ze richten samen Kumulus Partners op, een nieuw advisory-kantoor dat zich richt op de Mid Cap M&A markt. In de nabije toekomst zullen Degroof Petercam en Kumulus Partners blijven samenwerken om enkele lopende opdrachten verder uit te voeren.

François Wohrer, Group Head of Investment Banking Degroof Petercam: “Henk en enkele collega’s hebben beslist hun eigen corporate finance kantoor op te richten. Als bank van ondernemers voor ondernemers, respecteren we hun ambities die de sterke ondernemingszin onderschrijven die de bank bij haar medewerkers aanmoedigt.”

Alexis Meeùs, CEO Degroof Petercam Corporate Finance: “Het is een genoegen geweest met Henk, Johan, Bart, Ruben en Ken te werken. Ze hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van onze activiteiten in Vlaanderen. We wensen hen veel geluk.”

Henk Vivile, Voorzitter en stichtende partner van Kumulus Partners: “Na een gecombineerde carrière van 60 jaar bij Degroof Petercam, voelen mijn collega’s en ik dat de tijd rijp is om een nieuw hoofdstuk te schrijven. We zijn Degroof Petercam dankbaar voor de kansen die we al die jaren gekregen hebben. Samen met Johan, Bart, Ruben en Ken, mijn collega’s en partners sinds jaar en dag, hebben we besloten ons eigen M&A advisory kantoor gericht op Mid market opportuniteiten op te starten.”

 

 

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste  van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in  private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. We beheren bijna 55 miljard euro activa voor private beleggers en families, bedrijven, pensioenfondsen, universiteiten, verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt 1.370 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië.

Over Kumulus Partners

Kumulus Partners is een nieuw advisory kantoor, opgericht door Henk Vivile, Johan Verstraeten, Bart Collier, Ruben Goeman en Ken Kerckhofs. Het verstrekt onafhankelijke corporate finance diensten aan familiebedrijven en investeringsfondsen. Het team combineert een sterke staat van dienst, diepgaande kennis en internationale reikwijdte inzake Mid cap M&A opportuniteiten. Het heeft gedurende vele jaren talrijke transacties met succes begeleid.

Voor meer informatie :

Degroof Petercam:  François Wohrer, Alexis Meeùs,
Bob De Leersnyder bob.deleersnyder@degroofpetercam.com or +322 662 87 03

Kumulus Partners: henk.vivile@kumuluspartners.com or +32 477 34 34 23
Website: www.kumuluspartners.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact