Degroof Petercam en Quadia lanceren partnerschap in Impact Investing

Degroof Petercam en Quadia lanceren partnerschap in Impact Investing

Degroof Petercam neemt strategisch belang in kapitaal Quadia

Degroof Petercam wil zijn gamma impactbeleggingen uitbreiden en gaat een partnerschap aan met Quadia, een Zwitserse activabeheerder die in Europa een van de marktleiders in Impact Investing is. Degroof Petercam neemt daarom een minderheidsbelang in het kapitaal Quadia.

Quadia stelt haar uitgebreide expertise in Impact Investing ter beschikking van Degroof Petercam, waardoor deze laatste een waaier aan nieuwe beleggingsopportuniteiten en -diensten zal kunnen aanbieden aan zowel private als institutionele beleggers.

Quadia is sinds 2010 actief in het evalueren en genereren van maatschappelijke impact, door rechtstreekse beleggingen en via mandaten als adviseur voor specifieke impactfondsen. Het bedrijf beschikt daardoor over een grote expertise met betrekking tot dergelijke beleggingen.

Degroof Petercam en Quadia zijn van plan om in de loop van 2018 een gediversifieerd Europees close-end impactfonds te lanceren.

Philippe Masset, CEO van Degroof Petercam: "Dankzij dit strategische belang slaat Degroof Petercam de handen in elkaar met een team dat een geweldige reputatie heeft opgebouwd en Impact Investing mee op de kaart heeft gezet in Europa. Onze groep positioneert zich verder als een van de koplopers voor maatschappelijk verantwoord financieren en biedt een heel compleet en degelijk gamma aan maatschappelijk verantwoorde beleggingen, Impact Investing en filantropie aan."

Guillaume Taylor, medeoprichter van Quadia: "Wij zijn erg verheugd dat we nauw kunnen samenwerken met een vooraanstaande groep zoals Degroof Petercam die onze maatschappelijke visie deelt en die verantwoordelijkheidszin en menselijkheid altijd hoog in het vaandel heeft gedragen. Door onze krachten en expertise op het vlak van Impact Investing te bundelen, kunnen we in de toekomst uitpakken met een aanbod waar niemand nog om heen kan in Europa, daarvan ben ik overtuigd. Op die manier geven we zelf mee gestalte aan de nieuwe economische realiteit die aan de basis ligt van ecologische en maatschappelijke oplossingen voor de uitdagingen van vandaag."

Over impact investing

Impact Investing is het geheel van beleggingen in ondernemingen, organisaties of fondsen die tot doel hebben om positieve ecologische en/of maatschappelijke effecten te bewerkstelligen, en tegelijkertijd een economisch rendement te genereren. De sector ontstond tien jaar geleden toen duidelijk werd dat private investeringen nodig waren om maatschappelijke problemen op te lossen. Impact Investing mobiliseert privékapitaal en huldigt de principes van goed ondernemerschap om snel een antwoord te bieden op een aantal acute problemen, zoals de klimaatverandering, de toegang tot onderwijs en gezondheidszorg, duurzame landbouw, en dat alles in zowel gevestigde landen als in ontwikkelingslanden.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in  private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. We beheren meer dan 50 miljard euro activa voor private beleggers en families, bedrijven, pensioenfondsen, universiteiten, verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt 1.350 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Over Quadia

Quadia werd in 2010 opgericht in Genève en heeft zich gespecialiseerd in beleggingen met een rechtstreekse impact en in schulden. Conform het eigen motto "Vandaag financieren wij de oplossingen van morgen", focust Quadia op bedrijven waarvan de strategische ontwikkeling berust op producten en diensten die een rechtstreekse bijdrage leveren aan een regeneratieve economie, vooral dan voor de domeinen voeding en energie-efficiëntie.

Sinds haar oprichting heeft Quadia een dertigtal impactfondsen, projecten en ondernemingen gefinancierd in heel Europa, goed voor in totaal zowat 170 miljoen dollar. De onderneming is gevestigd in Genève en stelt momenteel 10 personen te werk met Aymeric Jung, Daniel von Moltke en Guillaume Taylor als managing partners. Voor meer informatie: www.quadia.ch.

 

Pour de plus amples informations :​

Contacteer ons
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België