Degroof Petercam lanceert een nieuwe activiteit: ‘commissionned research’

Degroof Petercam breidt haar investment banking-activiteiten uit met een nieuwe dienst, ‘commissionned research’, of aandelenresearch uitgevoerd voor en in opdracht van beursgenoteerde Euronext-bedrijven.

Die nieuwe dienst is bedoeld voor bedrijven op zoek naar research over hun aandeel dat publiek met beleggers kan gedeeld worden. In tegenstelling tot sell-side aandelenresearch (opgesteld in overeenstemming met wettelijke en regelgevende vereisten die de onafhankelijkheid van aandelenresearch waarborgen) worden de commissionned rapporten tegen betaling opgesteld en derhalve onder MIFID II geclassificeerd als marketingmateriaal.

François Wohrer, group head van Degroof Petercam Investment Banking: “Met deze commissionned research dragen we bij tot meer transparantie en verhogen we het bereik van onze cliënten door kapitaliseren op onze bestaande interne expertise."

Het eerste commissionned researchrapport is gewijd aan Ctac N.V., een Nederlandse business- en cloudintegrator actief in Nederland en België. Het eerste rapport over Ctac kan online worden gedownload (click hier)

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact