Degroof Petercam stelt Group Head of Strategic Innovation aan

Xavier De Pauw vervoegt Degroof Petercam

Xavier De Pauw zal vanaf 1 oktober bij Degroof Petercam verantwoordelijk zijn voor de continue strategische transformatie, waartoe ook het ontwikkelen van innovatieve platformen en tools behoren.

Deze strategische transformatie zal de groep in staat stellen om haar cliënten ook in de toekomst diensten van topkwaliteit te kunnen blijven aanleveren, ook in tijden van digitale disruptie.

Xavier De Pauw (°1977) richtte in 2009 MeDirect mee op, en in 2013 MeDirect Bank Belgium. Van deze laatste is hij sinds 2013 ook CEO.

Eerder was Xavier 10 jaar actief bij Merrill Lynch in Londen, waar hij functies bekleedde als research analist en obligatie specialist (met focus op Belgische, Nederlandse en Britse banken) en uiteindelijk verantwoordelijk werd voor de financiering van twee Britse hypotheekverstrekkers die door Merrill Lynch werden overgenomen. Xavier De Pauw behaalde een master in Economische Wetenschappen aan de Universiteit Gent en een master of sciences in Investment Management aan de Cass Business School (Londen).

Hij is medeoprichter en voorzitter van Fintech Belgium en is actief als bestuurder van B-Hive Europe.

Philippe Masset, CEO Degroof Petercam: "Xavier De Pauw heeft met succes digitale bank- en vermogensbeheerplatformen ontwikkeld. Hij combineert daarnaast een solide expertise in verschillende financiële vakgebieden, een bewezen ervaring in banking tools en een sterke visie op het financiële landschap dat voortdurend evolueert met nieuwe marktspelers. We verwelkomen hem graag in onze groep."

Xavier De Pauw, Group Head of Strategic Innovation Degroof Petercam: "Dat Degroof Petercam al bestaat sinds 1871, is een bewijs dat de groep haar cliënten al die tijd diensten van hoog niveau levert en zich via innovatie niet alleen weet aan te passen aan veranderende noden, maar ook aan ingrijpende sociale, economische, financiële en digitale evoluties. Als entrepreneur voel ik me aangetrokken door de ondernemingsgeest van Degroof Petercam, haar sterke reputatie en haar openheid voor de wereld. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de voortdurende transformatie van de groep met de bedoeling de cliënten van Degroof Petercam te ondersteunen door vanuit hun toekomstbeeld hun behoeften te anticiperen en er aan tegemoet te komen.

Contacteer ons
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications, Bank Degroof Petercam
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam België

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam België
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België