Degroof Petercam verkozen tot Best Liquidity Provider op NYSE Euronext Brussels

Dinsdag 2 februari 2016 — Bank Degroof Petercam is verkozen tot ‘Best Liquidity Provider’op NYSE Euronext Brussels voor haar prestaties over 2015. Deze award wordt elk jaar toegekend aan de financiële instelling die als beste liquiditeitsverschaffer op de markt heeft opgetreden. 

Meer specifiek heeft Bank Degroof Petercam 33 liquiditeitsovereenkomsten uitgevoerd in 2015 en is hiermee veruit de belangrijkste speler in België. Met deze overeenkomsten verbindt de bank zich om beursgenoteerde bedrijven ondersteuning te bieden op 3 vlakken:

  • de beursnotering van het bedrijf animeren : zorgen voor regelmatige noteringen (bij opening, tijdens de beurssessie en bij sluiting van de markt) en de spread tussen bied- en laatkoersen verkleinen
  • het bedrijf actief opvolgen door financiële analyses te publiceren, onder meer bij de belangrijke gebeurtenissen in zijn ontwikkeling (strategie, investeringen, kwartaal-, halfjaar- en jaarresultaten, …)
  • het bedrijf ondersteunen in zijn relaties met aandeel- en obligatiehouders. Bank Degroof Petercam organiseert jaarlijks meer dan 1.000 ontmoetingen tussen beursgenoteerde vennootschappen en institutionele investeerders.

Gautier Bataille, Head of Capital Markets: “Het is de zesde opeenvolgende keer dat onze instelling deze onderscheiding in ontvangst heeft mogen nemen. We zijn verheugd met deze erkenning die zowel onze sterke betrokkenheid met beursgenoteerde cliënten bevestigt alsook het vertrouwen dat we opgebouwd hebben bij institutionele investeerders op wereldvlak.”

Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics at Bank Degroof Petercam