Degroof Petercam verkozen tot Best Liquidity Provider op NYSE Euronext Brussels

Bank Degroof Petercam is verkozen tot ‘Best Liquidity Provider’op NYSE Euronext Brussels voor haar prestaties over 2015. Deze award wordt elk jaar toegekend aan de financiële instelling die als beste liquiditeitsverschaffer op de markt heeft opgetreden. 

Meer specifiek heeft Bank Degroof Petercam 33 liquiditeitsovereenkomsten uitgevoerd in 2015 en is hiermee veruit de belangrijkste speler in België. Met deze overeenkomsten verbindt de bank zich om beursgenoteerde bedrijven ondersteuning te bieden op 3 vlakken:

  • de beursnotering van het bedrijf animeren : zorgen voor regelmatige noteringen (bij opening, tijdens de beurssessie en bij sluiting van de markt) en de spread tussen bied- en laatkoersen verkleinen
  • het bedrijf actief opvolgen door financiële analyses te publiceren, onder meer bij de belangrijke gebeurtenissen in zijn ontwikkeling (strategie, investeringen, kwartaal-, halfjaar- en jaarresultaten, …)
  • het bedrijf ondersteunen in zijn relaties met aandeel- en obligatiehouders. Bank Degroof Petercam organiseert jaarlijks meer dan 1.000 ontmoetingen tussen beursgenoteerde vennootschappen en institutionele investeerders.

Gautier Bataille, Head of Capital Markets: “Het is de zesde opeenvolgende keer dat onze instelling deze onderscheiding in ontvangst heeft mogen nemen. We zijn verheugd met deze erkenning die zowel onze sterke betrokkenheid met beursgenoteerde cliënten bevestigt alsook het vertrouwen dat we opgebouwd hebben bij institutionele investeerders op wereldvlak.”

Alexandra Niehe

Head of corporate communications

Thomas Van Rompuy

Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Neem contact op met