Degroof Petercam verwerpt formeel elke beschuldiging van witwassen - update

De Nationale Bank van België deed bij Degroof Petercam een audit aangaande de procedures voor interne controle met betrekking tot de preventie van het witwassen van kapitaal, zoals ze regelmatig doet bij bancaire instellingen die onder haar controlebevoegdheid vallen. Deze audit leidde tot aanbevelingen, die Degroof Petercam implementeert in nauw overleg met de toezichthouder.

Degroof Petercam is niet op de hoogte dat voormelde audit aanleiding zou hebben gegeven tot enig gerechtelijk onderzoek, zoals vermeld in Belga-berichten 99743161 en 99743808.

Dergelijke audits zijn strikt vertrouwelijk, en net als voor alle betrokkenen, kan Degroof Petercam hierover bijgevolg niet communiceren.

Degroof Petercam waakt er over steeds te handelen met respect voor de wetten en regels die op haar van toepassing zijn, en werkt in die optiek nauw samen met alle instanties.

Bob De Leersnyder

External Communication Manager, Degroof Petercam

Alexandra Niehe

Head of corporate communications, Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact