Degroof Petercam viert 50 jaar aanwezigheid in Zwitserland

Degroof Petercam viert dit jaar dat ze 50 jaar actief is in Zwitserland. In 1967 – een jaar voor de beursvennootschappen Peterbroeck en Van Campenhout zouden fuseren tot Petercam - ​ lanceert Jean Peterbroeck zijn activiteiten in Zwitserland in samenwerking met CEPA, een effectenhandelaar met hoofdkantoor in Genève. De aanwezigheid in Zwitserland bood Belgische cliënten een diversificatie van hun beleggingen.

Vandaag biedt het Zwitserse filiaal op een zeer andere manier waarden aan haar cliënten. Een team van meer dan 25 experten staat zowel private als institutionele cliënten bij in een zeer belangrijke markt die hen op politiek, juridisch als fiscaal vlak stabiliteit verschaft.

Philippe Masset, CEO Degroof Petercam: “Die blijvende investering staat in tegenstelling tot andere buitenlandse groepen die in de aanloop naar de vrije informatie-uitwisseling besloten om Zwitserland te verlaten, hebben wij er resoluut voor gekozen om te investeren in onze aanwezigheid in Zwitserland. De voorbije vijf jaar zijn de ons toevertrouwde tegoeden met 45% gestegen. ”

Cédric Roland-Gosselin, CEO Degroof Petercam Zwitserland: “Onze sterkte ligt hem in de manier waarop we de noden van onze cliënten begrijpen, in ons model dat ons in staat stelt om onze cliënten zowel in Zwitserland als daarbuiten te helpen en in de persoonlijke aanpak die we bieden. Op deze sterke punten zullen we blijven bouwen en we kijken er naar uit om verder te groeien in de Zwitserse markt. Met onze cliënten, en met onze collega’s. ”

Begin 2018 zullen de teams van Degroof Petercam Zwitserland verhuizen naar nieuwe kantoren in het centrum van Genève. Dit bevestigt niet alleen het engagement van Degroof Petercam ten aanzien van de Zwitserse markt, maar toont ook haar ambities voor de toekomst.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België