Degroof Petercam viert 50 jaar aanwezigheid in Zwitserland

Degroof Petercam viert dit jaar dat ze 50 jaar actief is in Zwitserland. In 1967 – een jaar voor de beursvennootschappen Peterbroeck en Van Campenhout zouden fuseren tot Petercam - ​ lanceert Jean Peterbroeck zijn activiteiten in Zwitserland in samenwerking met CEPA, een effectenhandelaar met hoofdkantoor in Genève. De aanwezigheid in Zwitserland bood Belgische cliënten een diversificatie van hun beleggingen.

Vandaag biedt het Zwitserse filiaal op een zeer andere manier waarden aan haar cliënten. Een team van meer dan 25 experten staat zowel private als institutionele cliënten bij in een zeer belangrijke markt die hen op politiek, juridisch als fiscaal vlak stabiliteit verschaft.

Philippe Masset, CEO Degroof Petercam: “Die blijvende investering staat in tegenstelling tot andere buitenlandse groepen die in de aanloop naar de vrije informatie-uitwisseling besloten om Zwitserland te verlaten, hebben wij er resoluut voor gekozen om te investeren in onze aanwezigheid in Zwitserland. De voorbije vijf jaar zijn de ons toevertrouwde tegoeden met 45% gestegen. ”

Cédric Roland-Gosselin, CEO Degroof Petercam Zwitserland: “Onze sterkte ligt hem in de manier waarop we de noden van onze cliënten begrijpen, in ons model dat ons in staat stelt om onze cliënten zowel in Zwitserland als daarbuiten te helpen en in de persoonlijke aanpak die we bieden. Op deze sterke punten zullen we blijven bouwen en we kijken er naar uit om verder te groeien in de Zwitserse markt. Met onze cliënten, en met onze collega’s. ”

Begin 2018 zullen de teams van Degroof Petercam Zwitserland verhuizen naar nieuwe kantoren in het centrum van Genève. Dit bevestigt niet alleen het engagement van Degroof Petercam ten aanzien van de Zwitserse markt, maar toont ook haar ambities voor de toekomst.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België