Skip to Content

Degroof Petercam wint tweede jaar op rij Super Award van De Tijd & L’Echo

Degroof Petercam sleept voor het tweede opeenvolgende jaar de 'Super Award' van de Belgische zakenkranten De Tijd/L'Echo in de wacht.
Die prijs wordt uitgereikt aan de vermogensbeheerder met de best presterende aandelen- en obligatiefondsen over een periode van vijf jaar, beoordeeld op basis van vier criteria.

Regelmaat tijdens de voorbije vijf jaar is met een gewicht van veertig procent in de score het belangrijkste criterium. De drie andere criteria, die elk twintig procent van de score voor hun rekening nemen, zijn de return op vijf jaar, de prestatie in een dalende markt en de risicogewogen return op vijf jaar.

 De onderscheiding is een bekroning voor het doorgedreven, actieve beheer, voor de duurzame benadering ten aanzien van het financiële beheer en de samenleving als geheel en voor de aanzienlijke investeringen in research.

Hugo Lasat, CEO van Degroof Petercam Asset Management (DPAM), beaamt: "Mede dankzij onze getalenteerde beleggingsexperts was dit knappe resultaat mogelijk. We blijven gepassioneerd door de financiële markten en hebben bewezen dat we in staat zijn om op lange termijn een duurzame toegevoegde waarde te bieden, zelfs als de financiële markten heel volatiel zijn. Onze actieve, duurzame aanpak die op research steunt, loont. Ook in de toekomst blijven wij trouw aan onze overtuiging en trekken wij de kaart van een bovengemiddeld rendement op lange termijn."

 

Contacteer ons
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications, Degroof Petercam
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications, Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België