Degroof Petercam wint tweede jaar op rij Super Award van De Tijd & L’Echo

Degroof Petercam sleept voor het tweede opeenvolgende jaar de 'Super Award' van de Belgische zakenkranten De Tijd/L'Echo in de wacht.
Die prijs wordt uitgereikt aan de vermogensbeheerder met de best presterende aandelen- en obligatiefondsen over een periode van vijf jaar, beoordeeld op basis van vier criteria.

Regelmaat tijdens de voorbije vijf jaar is met een gewicht van veertig procent in de score het belangrijkste criterium. De drie andere criteria, die elk twintig procent van de score voor hun rekening nemen, zijn de return op vijf jaar, de prestatie in een dalende markt en de risicogewogen return op vijf jaar.

 De onderscheiding is een bekroning voor het doorgedreven, actieve beheer, voor de duurzame benadering ten aanzien van het financiële beheer en de samenleving als geheel en voor de aanzienlijke investeringen in research.

Hugo Lasat, CEO van Degroof Petercam Asset Management (DPAM), beaamt: "Mede dankzij onze getalenteerde beleggingsexperts was dit knappe resultaat mogelijk. We blijven gepassioneerd door de financiële markten en hebben bewezen dat we in staat zijn om op lange termijn een duurzame toegevoegde waarde te bieden, zelfs als de financiële markten heel volatiel zijn. Onze actieve, duurzame aanpak die op research steunt, loont. Ook in de toekomst blijven wij trouw aan onze overtuiging en trekken wij de kaart van een bovengemiddeld rendement op lange termijn."

 

Bob De Leersnyder

External Communication Manager, Degroof Petercam

Alexandra Niehe

Head of corporate communications, Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact