Economen Degroof Petercam publiceren nieuw boek : "20 Essentiële vragen over de Belgische economie"

In hun vierde boek, gaan de economen van Degroof Petercam aan de hand van 20 vragen dieper in op de actuele socio-economische situatie van België. Het boek is gratis te downloaden via The Blog.

Vragen die Hans Bevers, Bruno Colmant, Michiel Verstrepen en Alexandre Gauthy stellen en zonder omwegen beantwoorden zijn onder andere: Wat zijn de belangrijkste troeven en economische uitdagingen van ons land? Werken de overheidsdiensten efficiënt? Is de staatsschuld houdbaar? Is sprake van een Belgische vastgoedbubbel? Is er een grote kloof tussen de regio's? Hoe kunnen we het mobiliteitsprobleem oplossen? Is de Belgische economie duurzaam?

Eerder verschenen in de reeks boeken waarin de economen van Bank Degroof Petercam actuele economische vraagstukken aankaarten: ‘Tijd nemen voor diepgang’, ‘De digitale economie: droom of nachtmerrie?’ en '20 Essentiële vragen over de financieel-economische toestand van vandaag'.

Contacteer ons
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België