Evolutie in de Zwitserse markt

Bank Degroof Petercam heeft haar minderheidsparticipatie in de Zwitserse bank Landolt & Cie verkocht. Met deze transactie zet de bank een belangrijke stap die de weg opent naar een verdere autonome en ambitieuze groei van de activiteiten in Zwitserland via het bestaande filiaal Petercam Banque Privée (Suisse). Het filiaal is 100% in handen van Bank Degroof Petercam en is actief in de Zwitserse markt sinds 1968.

We hebben als doelstelling om in Zwitserland onze referentiestatus als private bank te behouden en uit te bouwen door de expertise en kennis van de groep Degroof Petercam verder aan te bieden”, aldus Philippe Masset, CEO van Bank Degroof Petercam. 

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België