Evolutie in het bestuur bij Degroof Petercam

  • Ludwig Criel volgt Baron Philippson op als voorzitter van de raad van bestuur
  • François Wohrer: nieuw lid in het directiecomité

Ludwig Criel, één van de huidige onafhankelijke bestuurders van Bank Degroof Petercam, volgt vanaf 1 januari 2018 Alain Philippson op als voorzitter van de raad van bestuur. Alain Philippson blijft lid van de raad van bestuur.

Binnen het directiecomité worden er vanaf 2018 twee veranderingen doorgevoerd om het transversaal en internationaal karakter van de activiteiten op groepsniveau te weerspiegelen.

Om commercieel maximaal te leveragen op het multi-businessmodel, wordt Gautier Bataille (lid van het directiecomité) benoemd tot ‘Group Head of Business Development’. In die rol zal hij zijn expertise en netwerk aanwenden om de synergie tussen de métiers en tussen de buitenlandse entiteiten te versterken.

François Wohrer, huidig hoofd van Degroof Petercam in Frankrijk, vervoegt het directiecomité als Group Head of Investment Banking, onder voorbehoud van de goedkeuring van de autoriteiten. Hij zal alle componenten en resources in investment banking (Corporate Finance en Financial Markets) integreren om het potentieel ervan maximaal uit te spelen, ook op internationaal vlak.

Philippe Masset, CEO van Degroof Petercam:“In naam van de raad, het management en de medewerkers, dank ik Alain Philippson voor zijn visionaire inzichten en ondernemerschap. Die hebben bijgedragen tot de duurzame groei van onze groep de laatste 45 jaar. Hij mag erop vertrouwen dat we verder gestalte zullen geven aan zijn erfenis. De rolverandering van Gautier Bataille en de benoeming van François Wohrer in het directiecomité kaderen in onze ambitie om de rijkdom van ons business model, de synergiën tussen onze métiers en onze internationale activiteiten te weerspiegelen in ons management.”

Philippe Masset is beschikbaar voor het beantwoorden van uw vragen. Gelieve contact op te nemen met Bob De Leersnyder ( +32 472 50 76 37 )

*****

Bijlages:

  • Slideshow

- Samenstelling Raad van Bestuur

- Samenstelling Directiecomité

  • CV's (onderstaand)

*****

Ludwig Criel (1951) behaalde een master in de toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit van Gent en een master in management aan de Vlerick School of Management. Hij startte zijn carrière bij Boelwerf in 1976, werd vervolgens manager in de groep Almabo/Exmar, alvorens CFO te worden van CMB. Hij oefende verschillende functies uit in de filialen van de CMB groep waar hij bestuurder is sinds 1991. Hij is tevens bestuurder van Exmar en voorzitter van De Persgroep en van de Koninklijke Belgische Redersvereniging.

In 2011 trad hij als onafhankelijk bestuurder toe tot de raad van bestuur van Petercam en werd hij enkele maanden later tot voorzitter benoemd. Het is in die hoedanigheid dat hij de fusie in tandem met Alain Philippson tot een goed einde heeft gebracht. Bij Degroof Petercam zetelt hij als onafhankelijke bestuurder, voorzitter van het remuneratiecomité en lid van het risicocomité en het benoemingscomité.

Gautier Bataille (1962) studeerde af als burgerlijk ingenieur, toegepaste wiskunde, aan de UCL en volgde daarna een opleiding General Management aan INSEAD. In 1986 trad hij in dienst bij Bank Degroof en nam hij binnen asset management analyse- en beheerdersfuncties op. In 1991 vervoegde hij de marktenzaal om er het advies en de verkoop aan het institutioneel cliënteel op te zetten. In 1998 werd hij verantwoordelijk voor de marktenzaal en voor de verkoop aan institutionele beleggers. Hij vervoegde het directiecomité in 2002 en werd in 2003 verantwoordelijk voor IT en de interne organisatie. Hij is al 15 jaar gedelegeerd bestuurder en vertegenwoordiger van de marktenzaal in het directiecomité. Na de fusie van Degroof en Petercam werd hij ook verantwoordelijk voor de kredietactiviteiten en Private Equity.

François Wohrer (1965) was sinds 2015 CEO van Degroof Petercam France. Tussen 2011 en 2015 was François CEO van BBVA-France, de Franse dochter van de tweede Spaanse bank. Daarvoor was hij actief als beheerder-vennoot in Mergers & Acquisitions bij DC Advisory (voorheen Close Brothers). Tussen 1997 en 2009 is hij actief geweest als managing director in investment banking bij UBS, zowel in Londen als in Parijs. François startte zijn carrière in 1991 in Washington DC in de Wereldbank (World Bank Group). Hij studeerde af aan het Institut d'Etudes Politiques in Parijs en heeft een master in economische wetenschappen van de London School of Economics.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact