Fernand de Boer en Kris Kippers benoemd tot co-head van de sell-side research

Fernand de Boer en Kris Kippers benoemd tot co-head van de sell-side research

Degroof Petercam heeft Fernand de Boer en Kris Kippers aangesteld als co head van de sell-side research. Zij volgen Stefaan Genoe op, die recent werd benoemd tot managing partner van Degroof Petercam Corporate Finance in België. Samen hebben ze de leiding over het team van analisten in Brussel en Amsterdam die fundamentele analyses uitvoeren op circa 140 beursgenoteerde Benelux-, vastgoed- en biotech-bedrijven.

Fernand de Boer begon zijn professionele carrière in 1990 als private banker bij Intereffekt in Nederland. In 1993 maakte hij de overstap naar Suez Kooyman (SNS Securities) om analist te worden gespecialiseerd in de bouw- en retailbedrijven. In december 1999 trad hij toe tot het retailteam van ING om zich te richten op retail- en trading bedrijven. Van 2004 tot 2006 stond hij aan het hoofd van het Europese retailteam van ING en coördineerde hij onder andere de publicatie van diverse grote sectorpublicaties. In juni 2006 trad hij in dienst bij Petercam om zich te richten op bedrijven in de Benelux. Binnen Degroof Petercam is hij momenteel verantwoordelijk voor de consumptiegoederensector. Hij staat ook aan het hoofd van het kantoor van Degroof Petercam Nederland.

Kris Kippers studeerde af aan Vlerick Business School met een Master in Finance en startte zijn carrière bij KPMG in de externe audit. Hij vervoegde Petercam in 2005 als aandelenanalist waar hij meerdere sectoren opvolgde zoals Food & Beverage, media, vrije tijd, vastgoed en industrials. In 2014 werd hij equity sales bij KBC Securities voor 2 jaar, waarna hij bij Greenyard Investor Relations opstartte. In 2018 keerde hij terug naar de aandelenmarkten als specialist in Belgische aandelen bij Kepler Cheuvreux.

François Wohrer, Group Head van Degroof Petercam Investment Banking verklaart: "We zijn verheugd dat twee sterke leiders zoals Fernand en Kris aan het hoofd staan van ons Equity Research team. Equity Research is een zeer belangrijk onderdeel van ons waardeaanbod voor investment banking, dat bestaat uit de  combinatie van onafhankelijk advies en expertise op het gebied van de financiële markten aan zowel bedrijven als aan institutionele cliënten".

Contacteer ons
Arnaud Denis External Communication, Degroof Petercam
Arnaud Denis External Communication, Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België