Gilles Samyn volgt Ludwig Criel op als voorzitter bij Degroof Petercam

Gilles Samyn volgt Ludwig Criel op als voorzitter bij Degroof Petercam

Vrijdag, 22 januari - De raad van bestuur van Degroof Petercam heeft Gilles Samyn met ingang van deze maand tot voorzitter benoemd. Hij zal Ludwig Criel opvolgen wiens mandaat als voorzitter en als bestuurder in 2021 afloopt.

Gilles Samyn is een succesvol bedrijfsleider en een ervaren bestuurslid.. Hij studeerde af als handelsingenieur aan de Solvay Business School van de Université Libre de Bruxelles (ULB) waar hij van 1969 tot 2016 diverse academische en wetenschappelijke functies bekleedde. In 1974 ging hij aan de slag bij Groep Brussel Lambert, waar hij tot 1982 verschillende financiële functies waarnam. In 1983, na een jaar actief te zijn geweest als zelfstandig ondernemer, trad hij toe tot de Groep Frère Bourgeois en de Nationale Portefeuillemaatschappij, waar hij tot in mei 2019 actief was als gedelegeerd bestuurder. ​ Momenteel oefent hij verschillende niet-uitvoerende bestuursmandaten uit.

Gilles Samyn: " Ik ben zeer vereerd om benoemd te worden tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Degroof Petercam. De rijke geschiedenis van het huis, opgebouwd in de afgelopen 150 jaar, maakt het tot een van de meest gerenommeerde financiële instellingen van België. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met mijn collega's van de Raad van Bestuur en met de CEO om de onafhankelijke groei en het leiderschap van Degroof Petercam in haar bedrijfsactiviteiten voort te zetten.

Bruno Colmant, CEO: "Ludwig Criel heeft vier jaar als voorzitter van Petercam gediend, gevolgd door vijf jaar als bestuurslid van Degroof Petercam, waarvan twee jaar als voorzitter. Samen met de Raad van Bestuur, het directiecomité en alle medewerkers wil ik Ludwig onze grote dankbaarheid betuigen voor zijn bijdrage en het leiderschap dat hij in de organisatie heeft gebracht. We kijken ernaar uit om Gilles te ontvangen als onze nieuwe voorzitter en om zijn aanzienlijke professionele ervaring en indrukwekkende staat van dienst te verwelkomen".

Arnaud Denis External Communication, Degroof Petercam

 

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België