Hans Bevers benoemd tot Chief economist van Bank Degroof Petercam

Vrijdag 8 januari 2016 — Hans Bevers is benoemd tot Chief economist bij Bank Degroof Petercam. In deze nieuwe functie zal hij verantwoordelijk zijn voor de uitwerking van het algemeen macro-economische scenario alsook voor de analyse van de economische thema’s. In deze nieuwe rol zal hij rapporteren aan Bruno Colmant, Head of Marco research en lid van het directiecomité.

Hans Bevers (1982) is titularis van een bachelor in toegepaste economische wetenschappen en een master in economie (Universiteit van Antwerpen). Hij vervoegde Petercam in 2011 als senior economist waar hij meewerkte aan het opstellen van het macro-economische scenario en verantwoordelijk was voor de economische analyse van de groeimarkten. Daarvoor werkte hij als econoom bij VOKA en bij KBC. 

Daarnaast heeft Bank Degroof Petercam Thomas Van Rompuy benoemd, huidig Directeur strategie en communicatie bij Febelfin, als Senior executive advisor. Hij zal zich binnen het departement Corporate communication inlaten met de persrelaties en de public relations en zal zijn expertise ter beschikking stellen van het departement Macro research. Hij zal rapporteren aan Alexandra Niehe, Head of corporate communication, en aan Bruno Colmant. Thomas van Rompuy (1986) heeft een master in beleidseconomie en een master in politieke wetenschappen (KU Leuven) en werkte voordien bij het communicatie consultancy bedrijf Akkanto en de Federale Overheidsdienst Economie.

Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics at Bank Degroof Petercam