Hans Bevers benoemd tot Chief economist van Bank Degroof Petercam

Hans Bevers is benoemd tot Chief economist bij Bank Degroof Petercam. In deze nieuwe functie zal hij verantwoordelijk zijn voor de uitwerking van het algemeen macro-economische scenario alsook voor de analyse van de economische thema’s. In deze nieuwe rol zal hij rapporteren aan Bruno Colmant, Head of Marco research en lid van het directiecomité.

Hans Bevers (1982) is titularis van een bachelor in toegepaste economische wetenschappen en een master in economie (Universiteit van Antwerpen). Hij vervoegde Petercam in 2011 als senior economist waar hij meewerkte aan het opstellen van het macro-economische scenario en verantwoordelijk was voor de economische analyse van de groeimarkten. Daarvoor werkte hij als econoom bij VOKA en bij KBC. 

Daarnaast heeft Bank Degroof Petercam Thomas Van Rompuy benoemd, huidig Directeur strategie en communicatie bij Febelfin, als Senior executive advisor. Hij zal zich binnen het departement Corporate communication inlaten met de persrelaties en de public relations en zal zijn expertise ter beschikking stellen van het departement Macro research. Hij zal rapporteren aan Alexandra Niehe, Head of corporate communication, en aan Bruno Colmant. Thomas van Rompuy (1986) heeft een master in beleidseconomie en een master in politieke wetenschappen (KU Leuven) en werkte voordien bij het communicatie consultancy bedrijf Akkanto en de Federale Overheidsdienst Economie.

Alexandra Niehe

Head of corporate communications

Thomas Van Rompuy

Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Neem contact op met