International Banker roept Degroof Petercam uit tot Best Investment Bank in Belgium

Het gerenommeerde Londense tijdschrift International Banker heeft Degroof Petercam Investment Banking bekroond met de titel 'Best Investment Bank in Belgium'. De jury beoordeelde niet alleen de kwaliteit van de diensten die Degroof Petercam Investment Banking aan zijn cliënten biedt, maar hield ook rekening met criteria zoals financiële soliditeit, corporate governance, transparantie en duurzaamheid.

Lezers van International Banker kunnen financiële instellingen nomineren waarvan ze uit persoonlijke ervaring weten dat ze uitmuntend zijn. De voorgedragen instellingen worden vervolgens gescreend en beoordeeld op basis van onderzoek van International Banker. Daarna gaat de organisatie met de shortlistkandidaten in gesprek.

François Wohrer, Group Head of Degroof Petercam Investment Banking: "Zowel tijdens het nominatieproces als bij de beoordeling van de kandidaat is klantentevredenheid bepalend voor deze award. Dat wij als winnaar uit de bus zijn gekomen, bevestigt dat wij voor onze cliënten een verschil maken: dankzij onze nauwe klantenrelaties en ons model dat een combinatie biedt van financieel advies, financiële markten en fusies en overnames."

Sterke prestatie ondanks onzekere markten

Na een zeer sterk 2018, belooft ook 2019 voor Degroof Petercam Investment Banking een solide jaar te worden. Hoewel de onzekerheden in verband met de dreiging van handelsoorlogen, de onduidelijkheid over de brexit en andere geopolitieke spanningen druk kunnen uitoefenen op de langetermijnplanning van bedrijven, blijft de handelsactiviteit sterk dankzij internationale expansie, sectorconsolidatie, opvolging en private-equitytransacties.

Degroof Petercam Investment Banking is ervan overtuigd dat het een bijdrage zal blijven leveren aan het succes van zijn cliënten en van de bank als geheel.

François Wohrer, Group Head of Degroof Petercam Investment Banking: "Wij verstrekken niet alleen advies over fusies en overnames of over transacties op de aandelen- of obligatiemarkten. Dankzij onze trading room en ons netwerk kunnen we onze aanbevelingen ook implementeren. Zo vervullen wij onze rol als schakel tussen beleggers en bedrijven. Mede dankzij onze brede expertise kunnen wij hierdoor onze cliënten helpen om de kansen op de markt aan te grijpen, zelfs in tijden van onzekerheid."

In 2018 heeft Degroof Petercam Investment Banking met succes 99 mandaten uitgevoerd op het gebied van advies, fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties, waaronder 45 mandaten voor fusies en overnames voor een totaalbedrag van 2,8 miljard euro.

Een Belgische pan-Europese investeringsbank

De investeringsbank, met hoofdzetel in België, heeft meer dan 130 experts in financiële markten en corporate finance in dienst en heeft teams in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Spanje. Dankzij dit netwerk, in combinatie met het exclusieve partnerschap van Degroof Petercam met het internationale netwerk van IMAP, kan Degroof Petercam Investment Banking zijn cliënten in heel Europa en daarbuiten ondersteunen.

Bob De Leersnyder

External Communication Manager, Degroof Petercam

Alexandra Niehe

Head of corporate communications, Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact