Minnelijke schikking in het kader van de MiFID-regelgeving

Degroof Petercam heeft een minnelijke schikking getroffen met de FSMA in het kader van een procedure met betrekking tot feiten uit het verleden in verband tot de MiFID-regelgeving. Deze regels hebben onder meer tot doel de bescherming van de beleggers te verzekeren. De minnelijke schikking voorziet in de betaling van een forfaitaire som van 800.000 euro.

In de schikking erkent de FSMA dat Degroof Petercam alle nodige stappen heeft ondernomen om aan de MiFID-vereisten te voldoen door haar intern beleid, systemen, procedures en operationele teams te versterken. De FSMA benadrukt ook dat de bank de nodige stappen heeft ondernomen naar haar cliënten.

De MiFID-regelgeving verplicht financiële instellingen om het risicoprofiel en de beleggingskennis en -ervaring van hun klanten periodiek te herzien, zodat hun beleggingsadvies en -diensten in overeenstemming zijn met de huidige situatie van hun klanten. Hoewel deze procedure nu door Degroof Petercam grondig georganiseerd is en nauwgezet wordt nageleefd, was er aanvankelijk om organisatorische redenen vertraging opgetreden bij de uitvoering van de nieuwe processen en bij de verwerking van bepaalde gegevens. In dit verband en in overleg met de FSMA werd aan de individuele cliënten van Degroof Petercam die mogelijk schade hadden geleden door deze vertraging, een vergoeding aangeboden. 102 individuele cliënten werden bij deze maatregel betrokken.

Het sluiten van deze minnelijke schikking met de FSMA weerspiegelt de wens van Degroof Petercam om het verleden achter zich te laten en naar de toekomst te kijken. De bescherming van cliënten blijft een topprioriteit voor Degroof Petercam en draagt bij tot het optimaal voldoen aan hun behoeften.

Arnaud Denis

External Communication, Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact