Nieuwe entiteit Bank Degroof Petercam Spain krijgt groen licht van Spaanse centrale bank en Europese toezichthouders

Bank Degroof Petercam Spain is de nieuwe naam waaronder de leidende onafhankelijke financiële instelling in België voortaan in Spanje actief zal zijn, zoals goedgekeurd door de Spaanse centrale bank. Het licht werd op groen gezet nadat de Europese toezichthouders in oktober van vorig jaar hadden ingestemd met de fusie tussen de moederondernemingen Bank Degroof en Petercam in België. PrivatBank Patrimonio, de beheervennootschap voor de fondsen voor het privé-cliënteel, heet voortaan Degroof Petercam SGIIC.

De groep Degroof Petercam is als ‘boutique’ gespecialiseerd in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. Sinds 1990 is ze in Spanje aanwezig via PrivatBank, dat in 2000 werd overgenomen door Bank Degroof. Bank Degroof Petercam Spain beschikt over een team van meer dan 60 medewerkers, die actief zijn in verschillende steden: Barcelona, Bilbao, Madrid en Valencia.

Bank Degroof Petercam, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1871, stelt meer dan 1.400 ervaren professionals  tewerk in negen landen: België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

De familiale aandeelhouders en de referentieaandeelhouders van Degroof Petercam (families Philippson, Peterbroeck, Van Campenhout, Haegelsteen, Schockert, Siaens en CLdN Finance en Cobepa) bezitten meer dan 70 % van het kapitaal. Het management en het personeel, de financiële partners en de andere aandeelhouders bezitten het saldo. De groep, met hoofdkantoor in Brussel, beheert meer dan 50 miljard euro activa voor private beleggers en families, bedrijven, openbare en bedrijfspensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties.

De solvabiliteitsratio van Bank Degroof Petercam overtreft ruimschoots de vereisten voor de sector. De resultaten van de beoordeling door de ECB (AQR en stresstest) in november 2015 bevestigen de kwaliteit van de activa van de groep, en dat ze bestand is tegen zware crisisscenario's op de financiële markten.

Philippe Masset, CEO van Bank Degroof Petercam:
"Door de bundeling van onze krachten als gevolg van de fusie krijgen onze cliënten het beste van twee vooraanstaande bedrijven op het vlak van gespecialiseerde beleggingsdiensten en expertise met hoge toegevoegde waarde. Naast onze vestigingen in België is onze groep ook internationaal erg actief en we hebben ook de ambitie om  in Spanje te groeien.”


Guillermo Viladormiu, CEO van Bank Degroof Petercam Spain: "Wij zijn verheugd dat wij onze cliënten onder deze nieuwe naam meer diensten en expertise kunnen aanbieden, binnen een groep die goed gewapend is voor de technologische en reglementaire uitdagingen van de toekomst. Wij willen onze groeiambities in Spanje blijven waarmaken, en tegelijk vasthouden aan onze gepersonaliseerde aanpak en aan onze oplossingen op maat die altijd onze troef zijn geweest."

Alexandra Niehe

Head of corporate communications

Thomas Van Rompuy

Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Neem contact op met