Pascal Nyckees wordt COO van de toekomstige groep Degroof Petercam

Pascal Nyckees zal benoemd worden tot COO van de groep

Woensdag 22 april 2015 — Pascal Nyckees zal benoemd worden tot COO van de groep die zal ontstaan uit de fusie tussen Bank Degroof en Petercam (onder voorbehoud van de ondertekening van een definitieve fusie-overeenkomst en van de goedkeuring door de toezichthouders).
 

In afwachting van de afronding van de fusie zal hij vanaf 4 mei 2015 zijn competenties ten dienste van Bank Degroof stellen.

Pascal Nyckees beschikt over een ruime internationale ervaring in Business Operations & Technology in de financiële dienstverlenings- en betalingssector. Hij startte zijn carrière in 1986 bij KPMG. Daarna ging hij aan de slag bij Citigroup/Citibank waar hij in verschillende Europese landen diverse directiefuncties bekleedde, zoals Head Retail Banking, COO en Operations Director. Tussen 2010 en 2014 werd hij benoemd tot Managing Director van Accenture Strategy en vervolgens ging hij als Global Head of Back Office Operations aan de slag bij Assicurazioni Generali.

Pascal Nyckees (°1963) is afgestudeerd aan de Solvay Business School in 1986 en heeft het International Executive Program van INSEAD gevolgd.

Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics at Bank Degroof Petercam