Steve De Meester wordt het nieuwe hoofd Private Banking bij Degroof Petercam

Steve De Meester is benoemd tot nieuwe Head of Private Banking bij Degroof Petercam, als opvolger van Benoît Daenen. De voormalige Deputy CEO en Head of Personal and Private Banking van Deutsche Bank in België, start op 23 maart in zijn nieuwe functie. Hij treedt toe tot het Executive Committee van Degroof Petercam en zal rechtstreeks rapporteren aan de CEO, Bruno Colmant.

Na dertig jaar bij Degroof Petercam, waarvan drie jaar aan het hoofd van Private Banking, zal Benoît Daenen na een overgangsperiode zijn uitvoerende taken neerleggen. Hij zal zijn mandaat als bestuurder in de Raad van Bestuur blijven uitoefenen tot de volgende Algemene Vergadering die gepland is voor 26 mei 2020.

Bruno Colmant, CEO van Degroof Petercam: "Ik wil Benoît van harte bedanken voor zijn verwezenlijkingen en inzet voor de private banking van Degroof Petercam. We zullen zijn scherpe inzichten en zijn talkrijke bijdragen in het Executive Committee missen. Ik wens hem het beste voor de rest van zijn loopbaan.”

Graag wil ik ook van de gelegenheid gebruik maken om Steve te verwelkomen. Na een aantal jaren die gekenmerkt zijn geweest door extra werk als gevolge van administratieve, reglementaire en interne processen, is het nu van belang dat de private bank ook commercieel een nieuw elan vindt. Ik ben ervan overtuigd dat zijn ervaring en de nieuwe energie die hij met zich meebrengt, hem in staat zullen stellen om de uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan.”

Steve De Meester vult aan: "Ik heb Degroof Petercam altijd bewonderd: een huis met diepe wortels, een menselijke dimensie en ongeëvenaarde expertise. Ik kijk ernaar uit om me bij de groep aan te sluiten en samen te werken met mijn toekomstige collega's om de cliënten van Degroof Petercam de toegevoegde waarde te bieden die ze verdienen."

Steve De Meester (° 1969) studeerde economie en trad in 1993 in dienst bij Deutsche Bank in België. Hij begon op de kredietafdeling en bekleedde vervolgens verschillende functies op de afdeling Retail.  In 1999 werd hij Hoofd Distributie Retail. Hij is in 2003 toegetreden tot het Directiecomité van de bank. In 2007 werd hij Head of Personal Banking en kort daarna Head of Private Banking, een functie die ook verantwoordelijkheden omvatte op het gebied van marketing en communicatie, organisatie en business intelligence. Vanaf 2010 was hij actief als lid van de Raad van Bestuur en bekleedde hij de functie van Deputy CEO van de bank tot november 2019. Hij is vader van vier kinderen en is gepassioneerd door hockey.

Arnaud Denis

External Communication, Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact