Succesvolle kapitaaloperatie van Acacia Pharma Group plc voor een bedrag van 40 miljoen euro

Degroof Petercam heeft met succes de Initial Global Offering (IGO) van Acacia Pharma op Euronext Brussel afgerond. Voor die verrichting trad Degroof Petercam op als Joint Global Coordinator en Bookrunner. Na de private plaatsing volgde een beursintroductie. Die operatie leverde 40 miljoen euro op, tegen een prijs van 3,60 euro per aandeel, en resulteerde in een marktkapitalisatie van 190 miljoen euro. Door zelf voldoende vraag te creëren om de volledige transactie te dekken, bewijst Degroof Petercam dat het een aanzienlijke interesse kan genereren bij lokale en internationale institutionele beleggers met wie de groep nauwe relaties onderhoudt.

Acacia Pharma is een Brits bedrijf dat aanwezig is op de Amerikaanse markt en actief in de sector van farmaceutische producten bestemd voor ziekenhuizen. Het bedrijf ontwikkelt en commercialiseert medicijnen tegen misselijkheid en braakneigingen ten gevolge van een chirurgische ingreep of de behandeling van kanker.

Het was meteen ook de eerste beursintroductie op Euronext Brussel van 2018. "De succesvolle introductie van Acacia Pharma bewijst nog maar eens dat Degroof Petercam in de healthcare sector expertise heeft opgebouwd die internationale erkenning geniet. De operatie is daarnaast een mooie bekroning voor de inspanningen die we leveren om van Euronext de referentieplaats bij uitstek te maken voor Europese ondernemingen, inclusief Britse, die zich toeleggen op biowetenschappen", benadrukt François Wohrer, Head of Investment Banking bij Degroof Petercam.

Voor meer informatie over Acacia Pharma : http://acaciapharma.com/uploads/default/restricted/Acacia_Pharma_-_Pricing_-_02032018_-_vF.pdf

 

DE INFORMATIE HIERIN VERVAT IS NIET VOOR VRIJGAVEPUBLICATIE OF DISTRIBUTIE (RECHTSTREEKS OF ONRECHTSTREEKS) IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, AUSTRALIË, CANADA, JAPAN, ZUID-AFRIKA OF ENIGE ANDERE JURISDICTIE WAAR DIT ONWETTIG ZOU ZIJN.

Contacteer ons
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Bob De Leersnyder External Communication Manager, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België