Succesvolle kapitaaloperatie van Acacia Pharma Group plc voor een bedrag van 40 miljoen euro

Degroof Petercam heeft met succes de Initial Global Offering (IGO) van Acacia Pharma op Euronext Brussel afgerond. Voor die verrichting trad Degroof Petercam op als Joint Global Coordinator en Bookrunner. Na de private plaatsing volgde een beursintroductie. Die operatie leverde 40 miljoen euro op, tegen een prijs van 3,60 euro per aandeel, en resulteerde in een marktkapitalisatie van 190 miljoen euro. Door zelf voldoende vraag te creëren om de volledige transactie te dekken, bewijst Degroof Petercam dat het een aanzienlijke interesse kan genereren bij lokale en internationale institutionele beleggers met wie de groep nauwe relaties onderhoudt.

Acacia Pharma is een Brits bedrijf dat aanwezig is op de Amerikaanse markt en actief in de sector van farmaceutische producten bestemd voor ziekenhuizen. Het bedrijf ontwikkelt en commercialiseert medicijnen tegen misselijkheid en braakneigingen ten gevolge van een chirurgische ingreep of de behandeling van kanker.

Het was meteen ook de eerste beursintroductie op Euronext Brussel van 2018. "De succesvolle introductie van Acacia Pharma bewijst nog maar eens dat Degroof Petercam in de healthcare sector expertise heeft opgebouwd die internationale erkenning geniet. De operatie is daarnaast een mooie bekroning voor de inspanningen die we leveren om van Euronext de referentieplaats bij uitstek te maken voor Europese ondernemingen, inclusief Britse, die zich toeleggen op biowetenschappen", benadrukt François Wohrer, Head of Investment Banking bij Degroof Petercam.

Voor meer informatie over Acacia Pharma : http://acaciapharma.com/uploads/default/restricted/Acacia_Pharma_-_Pricing_-_02032018_-_vF.pdf

 

DE INFORMATIE HIERIN VERVAT IS NIET VOOR VRIJGAVEPUBLICATIE OF DISTRIBUTIE (RECHTSTREEKS OF ONRECHTSTREEKS) IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, AUSTRALIË, CANADA, JAPAN, ZUID-AFRIKA OF ENIGE ANDERE JURISDICTIE WAAR DIT ONWETTIG ZOU ZIJN.

Bob De Leersnyder

External Communication Manager, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact