Succesvolle kapitaalsverhoging van 76,7miljoen euro door TINC via openbare aanbieding

TINC Comm. VA (afkorting van The Infrastructure Company) noteert sinds mei 2015 op Euronext Brussel. De onderneming is de enige beursgenoteerde investeringsmaatschappij die zich actief toelegt op de bouw en uitbating van infrastructuur.

De openbare aanbieding liep van 1 december tot 14 december. Twee extralegale voorkeurrechten gaven recht op één nieuw aandeel, tegen een prijs van €11,25 per aandeel. 85% van de niet-statutaire voorkeurrechten werd geconverteerd. Op 15 december vond de succesvolle private plaatsing van de scrips plaats. Dankzij beide transacties slaagde TINC erin om 100% van de beoogde kapitaalverhoging te realiseren voor een bedrag van 76.704.547 euro.

TINC zal de opbrengst van de kapitaalverhoging aanwenden voor bijkomende investeringen in kernactiva. Zo zal het bedrijf investeren in privaat-publieke infrastructuurwerken  zoals de A11 snelweg in Vlaanderen, de A15 in Nederland, de Prinses Beatrixsluis en in hernieuwbare energie via onder meer Meewaun Wind Farm Limited, een Iers on-shore windenergiepark.

Bank Degroof Petercam trad voor deze operatie op als joint bookrunner.

Voor meer verwijzen we naar het persbericht van TINC.  

 

Alexandra Niehe

Head of corporate communications

Thomas Van Rompuy

Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact