Succesvolle kapitaalsverhoging van 76,7miljoen euro door TINC via openbare aanbieding

TINC Comm. VA (afkorting van The Infrastructure Company) noteert sinds mei 2015 op Euronext Brussel. De onderneming is de enige beursgenoteerde investeringsmaatschappij die zich actief toelegt op de bouw en uitbating van infrastructuur.

De openbare aanbieding liep van 1 december tot 14 december. Twee extralegale voorkeurrechten gaven recht op één nieuw aandeel, tegen een prijs van €11,25 per aandeel. 85% van de niet-statutaire voorkeurrechten werd geconverteerd. Op 15 december vond de succesvolle private plaatsing van de scrips plaats. Dankzij beide transacties slaagde TINC erin om 100% van de beoogde kapitaalverhoging te realiseren voor een bedrag van 76.704.547 euro.

TINC zal de opbrengst van de kapitaalverhoging aanwenden voor bijkomende investeringen in kernactiva. Zo zal het bedrijf investeren in privaat-publieke infrastructuurwerken  zoals de A11 snelweg in Vlaanderen, de A15 in Nederland, de Prinses Beatrixsluis en in hernieuwbare energie via onder meer Meewaun Wind Farm Limited, een Iers on-shore windenergiepark.

Bank Degroof Petercam trad voor deze operatie op als joint bookrunner.

Voor meer verwijzen we naar het persbericht van TINC.  

 

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België