Succesvolle kapitaalsverhoging van 76,7miljoen euro door TINC via openbare aanbieding

Dinsdag 20 december 2016 — TINC Comm. VA (afkorting van The Infrastructure Company) noteert sinds mei 2015 op Euronext Brussel. De onderneming is de enige beursgenoteerde investeringsmaatschappij die zich actief toelegt op de bouw en uitbating van infrastructuur.

De openbare aanbieding liep van 1 december tot 14 december. Twee extralegale voorkeurrechten gaven recht op één nieuw aandeel, tegen een prijs van €11,25 per aandeel. 85% van de niet-statutaire voorkeurrechten werd geconverteerd. Op 15 december vond de succesvolle private plaatsing van de scrips plaats. Dankzij beide transacties slaagde TINC erin om 100% van de beoogde kapitaalverhoging te realiseren voor een bedrag van 76.704.547 euro.

TINC zal de opbrengst van de kapitaalverhoging aanwenden voor bijkomende investeringen in kernactiva. Zo zal het bedrijf investeren in privaat-publieke infrastructuurwerken  zoals de A11 snelweg in Vlaanderen, de A15 in Nederland, de Prinses Beatrixsluis en in hernieuwbare energie via onder meer Meewaun Wind Farm Limited, een Iers on-shore windenergiepark.

Bank Degroof Petercam trad voor deze operatie op als joint bookrunner.

Voor meer verwijzen we naar het persbericht van TINC.  

 

Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics at Bank Degroof Petercam