Succesvolle private plaatsing van € 55m Green and Social Bonds door Cofinimmo

Op 2 december heeft Cofinimmo de private plaatsing van € 55 miljoen “Green and Social Bonds” succesvol afgesloten. De looptijd van de uitgifte is 8 jaar en de vaste jaarlijkse coupon 2,0%. Cofinimmo is de eerste Europese vastgoedonderneming die Green and Social obligaties uitgeeft, en de uitgifte is slechts de tweede green bond in het Belgische landschap.

Het "Green" label verzekert dat de fondsen zullen worden gebruikt voor de (her)financiering van groene projecten, activa of activiteiten, in lijn met de Green Bond Principles opgesteld door de ICMA in 2015.

Cofinimmo zal de netto opbrengsten van de uitgifte aanwenden voor de (her)financiering van daarvoor in aanmerking komende Green and Social projecten. Vigeo Eiris valideerde het “green and social” karakter van de selectiecriteria en de revisor van de Groep zal de aanwending van de netto-opbrengsten van de obligaties over de looptijd opvolgen.

Degroof Petercam trad op als Joint Bookrunner in een syndicaat met twee andere banken.

Voor meer informatie met betrekking tot de Green Bond markt, verwijzen wij u naar onze blog. 

 

Over Degroof Petercam Corporate Finance

Degroof Petercam Corporate Finance, 100% dochter van Bank Degroof Petercam, biedt een volledig gamma van onafhankelijke financiële adviesdiensten. Haar team van 70 professionals, gevestigd in Brussel, Parijs en Lyon, bekleedt een leidende positie op de Belgische en Franse markt.

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België