Succesvolle private plaatsing van € 55m Green and Social Bonds door Cofinimmo

Op 2 december heeft Cofinimmo de private plaatsing van € 55 miljoen “Green and Social Bonds” succesvol afgesloten. De looptijd van de uitgifte is 8 jaar en de vaste jaarlijkse coupon 2,0%. Cofinimmo is de eerste Europese vastgoedonderneming die Green and Social obligaties uitgeeft, en de uitgifte is slechts de tweede green bond in het Belgische landschap.

Het "Green" label verzekert dat de fondsen zullen worden gebruikt voor de (her)financiering van groene projecten, activa of activiteiten, in lijn met de Green Bond Principles opgesteld door de ICMA in 2015.

Cofinimmo zal de netto opbrengsten van de uitgifte aanwenden voor de (her)financiering van daarvoor in aanmerking komende Green and Social projecten. Vigeo Eiris valideerde het “green and social” karakter van de selectiecriteria en de revisor van de Groep zal de aanwending van de netto-opbrengsten van de obligaties over de looptijd opvolgen.

Degroof Petercam trad op als Joint Bookrunner in een syndicaat met twee andere banken.

Voor meer informatie met betrekking tot de Green Bond markt, verwijzen wij u naar onze blog. 

 

Over Degroof Petercam Corporate Finance

Degroof Petercam Corporate Finance, 100% dochter van Bank Degroof Petercam, biedt een volledig gamma van onafhankelijke financiële adviesdiensten. Haar team van 70 professionals, gevestigd in Brussel, Parijs en Lyon, bekleedt een leidende positie op de Belgische en Franse markt.

Alexandra Niehe

Head of corporate communications

Thomas Van Rompuy

Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact