Succesvolle private plaatsing van € 55m Green and Social Bonds door Cofinimmo

Woensdag 7 december 2016 — Op 2 december heeft Cofinimmo de private plaatsing van € 55 miljoen “Green and Social Bonds” succesvol afgesloten. De looptijd van de uitgifte is 8 jaar en de vaste jaarlijkse coupon 2,0%. Cofinimmo is de eerste Europese vastgoedonderneming die Green and Social obligaties uitgeeft, en de uitgifte is slechts de tweede green bond in het Belgische landschap.

Het "Green" label verzekert dat de fondsen zullen worden gebruikt voor de (her)financiering van groene projecten, activa of activiteiten, in lijn met de Green Bond Principles opgesteld door de ICMA in 2015.

Cofinimmo zal de netto opbrengsten van de uitgifte aanwenden voor de (her)financiering van daarvoor in aanmerking komende Green and Social projecten. Vigeo Eiris valideerde het “green and social” karakter van de selectiecriteria en de revisor van de Groep zal de aanwending van de netto-opbrengsten van de obligaties over de looptijd opvolgen.

Degroof Petercam trad op als Joint Bookrunner in een syndicaat met twee andere banken.

Voor meer informatie met betrekking tot de Green Bond markt, verwijzen wij u naar onze blog. 

 

Over Degroof Petercam Corporate Finance

Degroof Petercam Corporate Finance, 100% dochter van Bank Degroof Petercam, biedt een volledig gamma van onafhankelijke financiële adviesdiensten. Haar team van 70 professionals, gevestigd in Brussel, Parijs en Lyon, bekleedt een leidende positie op de Belgische en Franse markt.

Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics at Bank Degroof Petercam