Succesvolle private plaatsing van nieuwe aandelen Biocartis voor 33 miljoen EUR

Bank Degroof Petercam sluit succesvol nieuwe plaatsing af

Op 17 november kondigde Biocartis zijn intentie aan tot de private plaatsing van ongeveer € 25 miljoen nieuwe aandelen met de mogelijkheid dit bedrag op te trekken.

Biocartis is een innovatief bedrijf actief in de moleculaire diagnostica. De plaatsing werd op dezelfde dag rond de middag afgesloten. De sterke vraag en significante overinschrijving zorgde uiteindelijk dat de plaatsing afklokte op € 33 miljoen aan een prijs van € 8.05, wat een korting op de slotkoers van de vorige handelsdag betekende van slechts 2.4%. De nieuwe aandelen werden voornamelijk geplaatst bij Belgische en internationale institutionele beleggers. In april 2015 begeleidde Degroof Petercam Biocartis reeds succesvol naar de beurs.

Degroof Petercam is wederom verheugd met het succes van deze transactie, dat andermaal ons engagement aantoont ten aanzien van de life sciences bedrijven en de tweede succesvolle plaatsing – na MDxHealth – is in slechts een paar weken.

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België