Succesvolle private plaatsing van nieuwe aandelen MDxHealth voor 20 miljoen EUR

Bank Degroof Petercam is trots de private plaatsing van nieuwe aandelen MDxHealth  ten belope van 20 miljoen EUR tot een goed einde te hebben gebracht. Bank Degroof Petercam trad op als Sole Lead Manager en Bookrunner.

Op 2 november 2016 kondigde MDxHealth, een multinationale onderneming actief in de gezondheidszorg die doelmatige epigenetische informatie verschaft om de diagnose en behandeling van kanker te personaliseren, de lancering aan van een private plaatsing via een accelerated book building, om ca. EUR 15 miljoen op te halen. Op 3 november 2016 haalde MDxHealth met succes EUR 20,4 miljoen op. 4.526.962 nieuwe aandelen werden uitgegeven aan de prijs van EUR 4,50 per aandeel, die een discount van 2,7% vertegenwoordigt ten opzichte van de slotkoers de dag voor de lancering.

Ondanks het slechte beursklimaat, waarin de belangrijkste beursindices 4 opeenvolgende dagen in het rood gingen en dag voorafgaand aan de plaatsing met 1,5% daalden, slaagden we erin, dankzij gecoördineerde verkoopinspanningen, een substantiële vraag te genereren vanwege long-only fondsen en gespecialiseerde investeerders. Dit resulteerde in een mooie overinschrijving. Het merendeel van de nieuwe aandelen werd geplaatst bij investeerders uit het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk. We zijn zeer opgetogen met het succes van deze transactie wat eens te meer onze diepgaande kennis en engagement ten aanzien van de life science bedrijven aantoont.

Over MDxHealth

MDxHealth is een multinationale onderneming actief in de gezondheidszorg die doelmatige epigenetische informatie verschaft om de diagnose en behandeling van kanker te personaliseren. De ontwikkelde testen zijn gebaseerd op (epigenetische) methyleringstechnologie van eigen genen en kunnen artsen bijstaan bij de diagnose van kanker, de prognose van hervalrisico, en de voorspelling van de reactie op een bepaalde therapie. Voor meer informatie kunt u terecht op www.mdxhealth.com

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België