Succesvolle private plaatsing van nieuwe aandelen MDxHealth voor 20 miljoen EUR

Bank Degroof Petercam is trots de private plaatsing van nieuwe aandelen MDxHealth  ten belope van 20 miljoen EUR tot een goed einde te hebben gebracht. Bank Degroof Petercam trad op als Sole Lead Manager en Bookrunner.

Op 2 november 2016 kondigde MDxHealth, een multinationale onderneming actief in de gezondheidszorg die doelmatige epigenetische informatie verschaft om de diagnose en behandeling van kanker te personaliseren, de lancering aan van een private plaatsing via een accelerated book building, om ca. EUR 15 miljoen op te halen. Op 3 november 2016 haalde MDxHealth met succes EUR 20,4 miljoen op. 4.526.962 nieuwe aandelen werden uitgegeven aan de prijs van EUR 4,50 per aandeel, die een discount van 2,7% vertegenwoordigt ten opzichte van de slotkoers de dag voor de lancering.

Ondanks het slechte beursklimaat, waarin de belangrijkste beursindices 4 opeenvolgende dagen in het rood gingen en dag voorafgaand aan de plaatsing met 1,5% daalden, slaagden we erin, dankzij gecoördineerde verkoopinspanningen, een substantiële vraag te genereren vanwege long-only fondsen en gespecialiseerde investeerders. Dit resulteerde in een mooie overinschrijving. Het merendeel van de nieuwe aandelen werd geplaatst bij investeerders uit het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk. We zijn zeer opgetogen met het succes van deze transactie wat eens te meer onze diepgaande kennis en engagement ten aanzien van de life science bedrijven aantoont.

Over MDxHealth

MDxHealth is een multinationale onderneming actief in de gezondheidszorg die doelmatige epigenetische informatie verschaft om de diagnose en behandeling van kanker te personaliseren. De ontwikkelde testen zijn gebaseerd op (epigenetische) methyleringstechnologie van eigen genen en kunnen artsen bijstaan bij de diagnose van kanker, de prognose van hervalrisico, en de voorspelling van de reactie op een bepaalde therapie. Voor meer informatie kunt u terecht op www.mdxhealth.com

Contacteer ons
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam is een leidende financiële instelling met een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Als onafhankelijke groep in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, staan we ten dienste van private en institutionele beleggers.

Onze cliënten genieten een unieke combinatie van diensten in private banking, institutioneel vermogensbeheer, investment banking (corporate finance en financiële intermediatie) en asset services. De totale activa van onze cliënten binnen de respectievelijke métiers (onder beheer, onder administratie en in bewaring), bedragen bijna 75 miljard euro.

De groep, met hoofdzetel in Brussel, stelt meer dan 1.400 professionals tewerk in kantoren in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland en Italië. 

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België