Succesvolle verkoop van Gemaco aan capiton AG

Degroof Petercam corporate finance begeleidt aandeelhouders Gemaco

Saffelberg Investments verkoopt haar meerderheidsbelang in Gemaco aan capiton AG in een management buy-out, waarbij het huidige management herinvesteert aan de zijde van capiton. capiton zal alle middelen verschaffen die nodig zijn om het groeipad verder te zetten dat Gemaco onder meer in de Verenigde Staten en Azië wenst in te slagen. Tegen 2020 wil Gemaco voor 250 miljoen euro aan inkomsten generen en een EBITDA van 15 miljoen euro verwezenlijken. Die doelstelling wil het bedrijf behalen via organische groei en overnames. 

Degroof Petercam Corporate Finance trad op als exclusief financieel adviseur voor de aandeelhouders van Gemaco tijdens het due diligence proces en tijdens de onderhandelingen met capiton en andere kapitaalverstrekkende partijen.

Over Gemaco

Gemaco is marktleider in merchandising en promotiemateriaal voor wereldwijd actieve industriële klanten, alsook voor de “fast moving consumer goods” sector. Het aanbod van Gemaco is erop gericht dat haar klanten alles met betrekking tot merchandising volledig kunnen uitbesteden. Gaande van analyse, design, aankoopbeheer en logistiek tot distributie, kwaliteitscontrole, informatica en kostenbeheersing.

Gemaco is al meer dan 20 jaar een premiumleverancier van promotiemateriaal, verkoopbevorderende oplossingen en uitvoeringsprogramma’s voor tal van sectoren. Dat Gemaco op dertien locaties vestigingen heeft, is een grote troef voor haar. Zo is zij in staat om grote ondernemingen een wereldwijde dienstverlening aan te bieden. Gemaco stelt zowat 290 personen te werk, waarvan 110 op de hoofdzetel in Mechelen (België). De onderneming realiseerde in 2016 een omzet van 90 miljoen euro met een gezonde winstgevendheid.


Over capiton AG

capiton is een onafhankelijke private equity onderneming in handen van haar partners en met 1,1 miljard euro aan fondsen onder beheer. Momenteel bestaat de portefeuille van capiton uit tien middelgrote ondernemingen. Als kapitaalverschaffer maakt capiton enerzijds management buy-outs mogelijk en anderzijds ondersteunt ze de groei van gevestigde middelgrote ondernemingen.

Alexandra Niehe

Head of corporate communications

Thomas Van Rompuy

Senior Executive Advisor - media relations, economics, Bank Degroof Petercam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Contact