Top posities voor Degroof Petercam in 2015 Europese Private Placement League Tables van S&P, PPM en Dealogic

Vrijdag 22 april 2016 — Standard and Poor’s (S&P) Rating Services en Private Placement Monitor (PPM) hebben hun 2015 Private Placement League Tables gepubliceerd. Deze private plaatsingen van obligaties vertoonden een sterke groei met een volume van € 12,8 miljard via 146 private plaatsingen van obligaties.

Degroof Petercam staat gerangschikt als:

- #2 in de Benelux met €585 miljoen, opgehaald over 7 transacties
- #4 in Frankrijk met €332 miljoen, opgehaald over 6 transacties
- #5 in Europa met €917 miljoen, opgehaald over 13 transacties

Dealogic publiceerde eveneens een overzicht van de Europese markt voor private plaatsingen. Hun rangschikking is gebaseerd op 103 transacties met een totaal volume van € 8,4 miljard in 2015. Degroof Petercam staat ook hier gerangschikt als #5 in Europa.

Alexis Meeùs, CEO van Degroof Petercam Corporate Finance: “Deze marktoverzichten bevestigen de structurele verandering in het financieringslandschap in Europa en het feit dat middelgrote ontleners steeds meer toegang krijgen tot de private schuldmarkt.”

Gautier Bataille, Hoofd van Financial Markets: ”Deze awards zijn een erkenning van onze expertise in ‘debt capital market advisory’ en onze plaatsingscapaciteit in Europa. Hiermee bevestigen we naar onze klanten dat we de onafhankelijke referentiepartner zijn voor hun kapitaalmarkt transacties.”

Voor meer informatie over de methodologie: S&P & PPM: klik hier | Dealogic: Klik hier

dealogic
Alexandra Niehe Head of corporate communications
Thomas Van Rompuy Senior Executive Advisor - media relations, economics at Bank Degroof Petercam