OFI AM en DPAM richten joint venture op in Hong Kong

OFI AM en DPAM richten joint venture op in Hong Kong

Parijs-Brussel, (Chinees Nieuwjaar)

OFI Asset Management (OFI AM) en Degroof Petercam Asset Management (DPAM) hebben een strategisch partnerschap ondertekend voor de oprichting een joint venture gevestigd in Hong Kong. Met deze beheervennootschap zullen de partijen er hun lokale aanwezigheid uitbouwen  en zich toespitsen op opkomende markten in Azië. Op basis van de overeenkomst hebben OFI AM en DPAM respectievelijk 66% en 34% van de aandelen in handen.

De beheervennootschap zal fungeren als een expertisecentrum voor de twee partners, een vijftiental medewerkers tewerkstellen en zich toeleggen op drie hoofdactiviteiten.

Het beheren van fondsen voor Europese beleggers, via duurzame beleggingsstrategieën in aandelen en obligaties in opkomende landen;

Een research- en analyseactiviteit, inclusief extra-financiële analyse op basis van ESG-criteria, met een gespecialiseerd team dat de Aziatische markten bestrijkt en werkt op basis van de methodologie en processen van de twee moederbedrijven;

De lokale distributie van duurzame beleggingsfondsen, gericht op een gekwalificeerde Aziatische institutionele investeerders.

Onder voorbehoud van het verkrijgen van vergunningen van de marktautoriteiten volgens de gebruikelijke procedure, wordt verwacht dat de beheervennootschap haar activiteiten bij het begin van de tweede helft van 2021 zal aanvangen.

Jean-Pierre Grimaud, CEO van OFI AM: "Als vooraanstaand internationaal financieel centrum is Hongkong een natuurlijke toegangspoort tot China en, in ruimere zin, tot Azië, waarvan de economieën de snelst groeiende ter wereld zijn. De dynamiek van deze markten schept kansen en behoeften voor vermogensbeheer. Door de expertise, sterke punten en ervaring van OFI AM en DPAM te combineren, onder meer op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen, beschikken we over troeven die ons alle vertrouwen geven in de groeivooruitzichten van de nieuwe beheervennootschap."

Hugo Lasat, CEO van DPAM: "Ik ben er sterk van overtuigd dat de uitbouw van een lokaal onderzoeksteam met een doorgedreven kennis van de opkomende markten in Azië van essentieel belang is om sectoren wereldwijd te kunnen begrijpen alsook om onze bestaande research in Europa te verrijken. Wij zijn van mening dat er in Azië kansen liggen voor vermogensbeheerders met sterk onderscheidende kenmerken zoals actief beheer, ESG-oplossingen en bewezen beheerprocessen. Een lokale aanwezigheid in Azië zal ons in staat stellen om een grotere marktkennis op te bouwen, om verder beleggingsoplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de huidige behoeften van onze cliënten en om ons aanbod naar een bredere cliëntenbasis uit te breiden."

Over OFI Group

De spelers selecteren die duurzame waarde creëren voor iedereen, dat is de toekomst voorbereiden. OFI Group zet zich al bijna 25 jaar in voor verantwoord financieel beheer, is een referentie op het vlak van vermogensbeheer en een van de Franse voorlopers op het gebied van duurzaam beleggen.

OFI Group werd in 1971 opgericht en beheert eind december 2020 voor € 67 miljard aan beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde activa voor rekening van Franse en internationale institutionele en particuliere cliënten.

De Groep is historisch geworteld in de sociale en solidaire economie. De belangrijkste aandeelhouders zijn Macif en Matmut.
www.ofi-am.fr


Over DPAM

Al meer dan twintig jaar legt Degroof Petercam Asset Management (DPAM) zich als toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerder op het aanbieden van actieve, duurzame beleggingsoplossingen gebaseerd op fundamenteel onderzoek.

DPAM maakt deel uit van de Belgische groep Degroof Petercam (opgericht in 1871) en is internationaal actief met kantoren in Amsterdam, Frankfurt, Genève, Luxemburg, Madrid, Milaan en Parijs, waarbij de nadruk ligt op de nabijheid met zijn partners. DPAM beheert eind december 2020 43 miljard euro aan activa voor rekening van institutionele beleggers en distributeurs.
www.dpamfunds.com

Contacteer ons
Arnaud Denis External Communication, Degroof Petercam
Arnaud Denis External Communication, Degroof Petercam
Over Degroof Petercam

Degroof Petercam (°1871) is een vooraanstaand beleggingshuis met Belgische roots dat kan bogen op meer dan 150 jaar geïntegreerde financiële expertise. Als privébedrijf in handen van familiale aandeelhouders met een langetermijnvisie, zit onafhankelijkheid er bij ons ingebakken, zowel in onze structuur als in onze mindset. Wij creëren verantwoorde welvaart voor iedereen, door deuren te openen naar opportuniteiten en onze particuliere, zakelijke en institutionele cliënten te begeleiden met expertise. 

Cliënten in meer dan 20 landen vertrouwen op ons voor onze overtuigingen en onze unieke combinatie van diensten die we aanbieden op het gebied van Private Banking, Asset Management, Investment Banking (Corporate Finance en Global Markets) en Asset Services. 

Het totale vermogen (onder beheer, onder administratie en in bewaring) van onze cliënten bedraagt 86 miljard euro (op 31.12.2021). Meer dan 1500 experten begeleiden onze cliënten vanuit onze kantoren in België (hoofdkantoor), Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en Hongkong.

Degroof Petercam
Trust. Knowledge.

Degroof Petercam
Brussel
Nijverheidsstraat 44
1040 Brussel
België